Shadow

Hava temizleyici ve nemlendirici nedir?

Hava temizleyici
Hava temizleyici

MELİH BAYRAM DEDE

Sağlığınız için yaşadığınız ortamın hava kalitesine özen göstermelisiniz. Hava temizleyici ve nemlendirici cihazlar, gelişmiş filtreleri sayesinde size sağlıklı bir ortam sunar.

İç mekânlardaki hava kalitesini artırmak için hava temizleyici cihazlar kullanıyoruz. Bu cihazlar, zararlı partikül, mikrop, alerjen ve diğer kirleticileri filtreleyerek ortamı temizler.

Hava temizleyici satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle cihazın kullanacağınız odanın boyutuna uygun olup olmadığını incelemeniz gerekir.

HEPA filtresi sağlıklı hava sunar

Hava temizleyici cihazın kullandığı filtre türü önemlidir. En çok karşılaşacağınız terim HEPA filtresidir.

Türkçe, “Yüksek Verimli Partikül Yakalayıcı” olarak ifade edebileceğimiz bu filtre türü, oldukça başarılı sonuçlar verir ve yaşadığınız ortamda size sağlıklı bir hava sunar.

HEPA filtresi, toz, polen, küf gibi partikülleri yakalar ve bunların size ulaşmasını önler.

Cihazın teknik yeteneklerini inceleyin

Bazı hava temizleyici cihazlarda aktif karbon filtreleri kullanılır. Bu filtreler, kötü kokuları giderir. Bazı modeller ise havadaki mikropları temizleyen ultraviyole ışınları kullanır.

Havadaki negatif iyonları artırarak temizlik yapan iyonizer özelliğe sahip cihazlar ile suyu buharlaştırarak hava temizleyen modeller de mevcuttur.

Satın alma aşamasında cihazın teknik yetenekleri büyük önem taşır. Temizleme kapasitesi, enerji tüketim değerleri gibi veriler, satın alma aşamasında göz önünde bulundurulmalıdır.

Temizlik kadar nemlendirme de önemli

Yaşadığınız ortamdaki havanın temizliği kadar nemlendirilmesi de önemlidir. Bu nedenle birçok cihaz, hava nemlendirici ve temizleyici özellikleri bir arada bulundurur.

Bu yazıda yaşadığınız ortamda sağlıklı hava solumanız için size destek olabilecek cihazlar öneriyorum. Hazırsanız, gelin hemen başlayalım:

PHILIPS AC3033/10 Hava Temizleme Cihazı

Maksimum 135 metrekare alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan PHILIPS AC3033/10 Hava Temizleme Cihazı, 6 dakikada 20 metrekare alanı arındırabiliyor.

İlginizi çekebilir:  Twitter'a göre Google aramadaki gücünü Google+ lehine kötüye kullanıyor

HEPA ve Aktif Karbon filtresi bulunan bu cihaz, havadaki virüslerin A(H1N1) ve aerosollerin %99,9’unu temizleme yeteneğine sahip.

Philips Air+ adlı mobil uygulamayla yönetilebilen cihaz, Amazon Alexa veya Google Home destekli ve sesle kontrol edilebiliyor.

DYSON Purifier Hot+Cool Autoreact Hava Temizleme Cihazı

28.5 metrekareye kadar büyüklükte alanlar için kullanabileceğiniz DYSON Purifier Hot+Cool Autoreact Hava Temizleme Cihazı, toz ve alerjenleri yakalıyor.

HEPA filtreli bu cihaz, ultra ince partiküllerin %99,95’ini temizleme yeteneğine sahip. DYSON Purifier Hot+Cool Autoreact, kullanıldığı mekânın hava kalitesini sürekli ölçüyor ve kullanıcısını bilgilendiriyor.

Hava temizleme dışında ortam ısıtma özelliği de bulunan cihaz, Air Multiplier teknolojisiyle mekânın her noktasını eşit olarak hedef sıcaklığa getiriyor.

XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact Hava Temizleyici

27 metrekareye kadar alanlarda kullanılmaya uygun olan XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact Hava Temizleyici, 0,3 mikrona kadar küçük partiküllerin %99,97?sini yakalıyor.

Cihaz, Mi Home/Xiaomi Home mobil uygulamasıyla uzaktan yönetilebiliyor. Böylece eve geldiğinizde temiz ve ferah havayla karşılaşmanız mümkün oluyor.

Gerçek zamanlı hava kalitesi izleme özelliği bulunan cihaz, Google Assistan ve Alexa Asistan ile sesli komutları da destekliyor.

BOSCH Air 6000 Hava Temizleyici

Maksimum 125 metrekareye kadar alanlarda kullanılmaya uygun olan BOSCH Air 6000 Hava Temizleyici, ön filtre, aktif karbon filtre ve HEPA filtreye sahip.

600 m³/h Temiz Hava Dağıtma Derecesi’ne (CADR) sahip olan cihazda, hava kalitesi, sıcaklığı ve nemini ölçmek için otomatik mod ve akıllı sensörler bulunuyor.

Hava kalitesini mavi, eflatun, turuncu, kırmızı halkalarla gösteren cihazda, kolay mod seçimi için 6 düğmeli LED dokunmatik ekran mevcut.

“Yeni Toyota C-HR Hybrid hakkında bilmeniz gerekenler” videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
X: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir