Shadow

Akıllı kapı zili ve güvenlik kamerası modelleri

Akıllı kapı zili

MELİH BAYRAM DEDE

Akıllı güvenlik kameraları, evinizi ve çevresini 7/24 gözleyerek olası riskler konusunda sizi bilgilendiren cihazlar. Hırsızlık başta olmak üzere pek çok tehditleri size uyarı göndererek bildiren ve tüm olayları kaydeden bu akıllı cihazlar, bugün güvenlik için olmazsa olmaz çözümler haline gelmiş durumda. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar üzerinden her yerden evinizin güvenlik durumunu takip etme imkânı sunan akıllı güvenlik kameraları, içerdikleri sensörler sayesinde evinizde beklenmeyen bir hareket olduğunda harekete geçiyor ve bu vakaları kaydederek, size anında bildirim ve görüntü gönderiyor.

Kameralı kapı zili veya akıllı güvenlik kamerası

Evinizde bir güvenlik ihlâli meydana geldiğinde bu durumu kanıtlamanız için veri sağlayan akıllı güvenlik kameraları, evinizdeki yaşlılar, bakıma muhtaç kişiler ya da çocukların takibi için kullanılabiliyor. Ayrıca gelen bir kargo görevlisini kapıyı açmadan karşılamak gibi kolaylıklar da bu kameralar sayesinde mümkün oluyor. Piyasada, kameralı kapı zili, ev içi güvenlik kamerası ya da hem dış hem de iç kamerası bulunan modeller olmak üzere farklı çözümler var. Bu ürünler, Apple HomeKit, Google Assistant ve Amazon Alexa destekli. Dolayısıyla sesle kontrol edilebiliyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört farklı güvenlik çözümünü inceledim ve size satın alma tercihinizde yardımcı olmaya çalıştım.

EZVIZ CS-DB2 Akıllı Kapı Zili ve Güvenlik Kamerası

Akıllı kapı zili formatındaki EZVIZ firmasının CS-DB2 model ürünü, güvenlik kamerası özelliklerini de bünyesinde barındıran pratik bir çözüm. Bu ürün, kapınızın önüne monte edeceğiniz bir kameralı kapı zili ile evinizin içinde yer alan ve Wi-Fi ağınıza bağlanan iç üniteden oluşuyor. Akıllı telefonunuzdan uzaktan kontrol ve takip imkânı sunan bu ürün, 7/24 2K video kaydediyor ve 5 metrelik kızılötesi gece görüşü, geniş görüş açısı ve hareket algılama teknolojileriyle çok iyi sonuç veriyor. Gelenlerle kapıyı açmadan uzaktan konuşma imkânı sunan EZVIZ CS-DB2 akıllı kapı zili, ses değiştirme özelliğine sahip. Böylelikle güvenliğiniz için kapınıza gelenlerle farklı ses tonları kullanarak konuşabiliyor ve kimliğinizi gizli tutabiliyorsunuz. EZVIZ mobil uygulamasıyla yönetilen bu ürün, ayrıca satın alacağınız microSD karta ve ücretli abone olabileceğiniz EZVIZ CloudPlay adlı bulut servisine kayıt yapabiliyor.

TP-LINK Tapo C400S2 Dış Mekân Güvenlik Kamerası

Evinizin güvenliği için bir başka çözüm TP-LINK firmasının Tapo C400S2 model akıllı kablosuz güvenlik kamerası sistemi. Bir iç ünite ile 1080p Full HD görüntü kaydeden iki kameradan oluşan bu set, akıllı yapay zekâlı algılama teknolojisine sahip. İnsan, evcil hayvan ile arabaları algılayan ve gerektiğinde size bildiren sistem, belirlenen aktif bölge içine istenmeyen misafir girdiğinde caydırıcı şekilde alarm çalabiliyor. İç ünite sayesinde kapıya gelenlerle dışarı çıkmadan konuşma imkânı veren TP-LINK Tapo C400S2 güvenlik sistemi, görüntüleri iç üniteye takılan ayrıca satın alacağınız MicroSD karta veya ücretli abone olabileceğiniz Tapo Care adlı bulut depolama servisine kaydediyor. 180 gün pil ömrü olan ve evinizdeki Wi-Fi ağına kablosuz bağlanarak çalışan kameralar, ayrıca bir kablolama gerektirmediği için kolayca kurulabiliyor. Ancak kameraları dış alanlara monte etmek için matkap kullanmanız gerekiyor.

İlginizi çekebilir:  Cepten İngilizce öğreten proje Elazığ'dan çıktı

XIAOMI C300 İç Mekân Güvenlik Kamerası

Sevdiklerinizin güvenliği için iç mekân güvenlik çözümü olarak XIAOMI C300’ü tercih edebilirsiniz. Bu kamera ev içinde yaşlılar, bakıma muhtaç kişiler, çocuklar ya da evcil hayvanlarınızın durumunu her yerden takip etme ve beklenmeyen olaylarda bildirim alma imkânı sunuyor. 360° yatay ve 108° dikey görüntüleme açısına sahip olan, çift eksenli dönebilen, eğilebilen, zum yapabilen motora sahip olan bu akıllı kamera, bulunduğu alandaki neredeyse tüm olaylara hâkim olmanızı sağlıyor. Yapay zekâ algılama teknolojisi kullanan ve 2K çözünürlüğünde görüntü aktaran bu kamera, F1.4 geniş diyafram açıklığına sahip lensiyle düşük ışıklarda bile iyi sonuçlar veriyor. Telefonunuza yükleyeceğiniz Mi Home/Xiaomi Home uygulamasıyla evinizdekilerle dilediğiniz zaman iletişim kurarak konuşabiliyor ve bilgi alabiliyorsunuz. Bu kamera görüntüleri, Micro SD karta, NAS cihazlarına ve bulut servislerine kaydedebiliyor.

ANKER Eufy Security İç Mekân Güvenlik Kamerası

İç mekân güvenliği için ANKER firmasının Eufy Security model kamerası da tercih edilebilir. Her olayı 2K çözünürlüğe varan netlikte (HomeKit kullanırken 1080P) kaydeden ve böylece evinizin içinde tam olarak neler olup bittiğini görme fırsatı veren bu akıllı güvenlik kamerası, sahip olduğu yapay zekâ teknolojisiyle bir hareket algıladığında kayda giriyor ve mekânda insan ya da hayvan olup olmadığını tespit edebiliyor. Tespit edilen nesneyi gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor. Anında size bildirim gönderiyor. Konulduğu alanı 360° yatay, 96° dikey görme imkânı veren ANKER Eufy Security, gerektiğinde telefonunuzdaki uygulama üzerinden evdekilerle konuşabilmenizi sağlıyor. Aşırı gürültü algılama teknolojisine sahip olan bu ürün, bebek ağlaması gibi durumlarda sizi hemen bilgilendiriyor. Elde ettiği görüntüleri ayrıca satın alacağınız MicroSD karta ve ücretli abone olabileceğiniz bulut servisine kaydedebiliyor.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir