Shadow

Yeni nesil şipşak fotoğraf makinesi modelleri

fotoğraf makinesi

Çektiğimiz fotoğrafları anında karta basmak ve ölümsüzleştirmek için şipşak fotoğraf makineleri kullanıyoruz. Piyasada bulabileceğiniz güncel şipşak fotoğraf makinelerine gelin yakından bakalım.

MELİH BAYRAM DEDE

Her ne kadar fotoğrafları genellikle akıllı telefonlarımızla dijital olarak çeksek ve saklasak da, fotoğraf baskısının yeri ve verdiği hissiyat hâlâ bir başka. Önemli anları kâğıda basılı bir fotoğraf karesi olarak saklamanın alternatifi yok. Bu nedenle anında fotoğraf çıktısı veren ve genelde şipşak fotoğraf makinesi adı verilen ürünler hâlâ revaçta. Şipşak fotoğraf makineleri dijitalleşmeye rağmen tercih edilmeye ve özellikle gençler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Yeni jenerasyon ürünler daha yetenekli

Yerinde ve anında fotoğraf baskısı yapmak, fotoğrafı hemen oracıkta ölümsüz bir kareye dönüşmüş olarak eline almak, kullanıcılarda farklı bir bağ duygusu oluşturuyor. Şipşak fotoğraf makinelerinin yeni jenerasyonları, farklı renkteki filtreleriyle çok kaliteli sonuçlar veriyor. Bu hafta MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim şipşak fotoğraf makinesi modellerini inceledim ve satın alma tercihinizde size yardımcı olmaya çalıştım. Hazırsanız, gelin hemen başlayalım:

POLAROID Now+ Gen 2

Anında fotoğraf baskısı için Polaroid’in en ikonik modeli Now+ Gen 2 farklı bir alternatif. Önceki nesilden farklı olarak 5 farklı renkteki lens filtresiyle gelen, 107 mm x 88 mm boyutunda kart kullanan ve bu kartta 79 mm x 79 mm baskı alanı sunan Polaroid Now+ Gen 2, otomatik odaklamalı çift lense sahip. Polaroid Now+ Gen 2, hangi lensin uygun olduğuna otomatik karar veriyor ve bu özellik sayesinde daha iyi fotoğraflar elde etmek mümkün oluyor. Üründe ayrıca daha aydınlık kareler yakalamayı kolaylaştıran flaş sistemi mevcut. Kendi kendinize ya da grup halinde fotoğraf çekmek içinse 9 saniye süresi bulunan otomatik zamanlayıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz. Polaroid Now’la gelen bir başka özellik ise dahili çift pozlama. Bu özellikle bir Polaroid fotoğrafta aynı anda iç içe geçmiş iki kare elde edebiliyorsunuz. Tek kareye yansıtılan iki kare, fotoğraflarınıza adeta sanatsal bir hava katıyor. Ürünün bir başka özelliğiyse çevreci oluşu; çünkü yüzde 40 oranında geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş.

FUJIFILM Instax SQ1 ED X

Kare fotoğraflar basmak için tasarlanan FUJIFILM Instax SQ1 ED X, diğer modellere göre daha büyük boyutta (62 mm x 62 mm) kare çıktılar veriyor. Bu ebat, şirketin Instax mini fotoğraf makinelerinden 1.5 kat daha büyük boyutta sonuçlar verdiği anlamına geliyor. Kare format fotoğrafın en büyük avantajı, fotoğraf çekerken, dikey mi yoksa yatay mı çekmek gerektiği kararsızlığından sizi kurtarması. Instax SQ1 ED X, otomatik pozlama özelliğine sahip. Bu fonksiyon sayesinde az ışıklı ortamlarda ya da geceleri dış mekânlarda fotoğraf çekmek kolaylaşıyor. Instax SQ1’deki makro modu sayesinde nesnelerin fotoğraflarını 30 ilâ 50 cm gibi kısa bir mesafeden net olarak çekebilmeniz mümkün. Instax SQ1 ED X fotoğraf makinesi, yakaladığınız önemli anlarınızı yaklaşık 90 saniyede karta basılmış olarak size sunuyor. İki adet lityum pil (CR2) ile çalışan, Instax kare film paketleri kullanılabilen Instax SQ1 ED X, 390 gram ağırlığa sahip.

CANON Zoemini S2

8 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çeken ve bu fotoğrafları karta basabilen CANON Zoemini S2, pratik bir çözüm sunuyor. Ürün, mürekkepsiz Canon Zink teknolojisiyle 7.62 x 5,08 cm boyutunda fotoğraf kâğıdına baskı yapıyor. 314×600 dpi çözünürlükte baskı yapan cihazın kâğıt saklama kapasitesi 10 adet. CANON Zoemini S2, çektiğiniz fotoğrafları, MicroSD kartta saklayabiliyor ve dilerseniz çektiğiniz fotoğrafları, daha sonra karta basabiliyorsunuz. Cihazın bir başka avantajıysa, akıllı telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları da basmayı destekliyor oluşu. iOS ve Android akıllı telefonlarla uyumlu olan CANON Zoemini S2, Bluetooth bağlantısı kullanarak uzaktan deklanşör ve canlı kontrol özelliği avantajı sa sunuyor. Şık ve hafif bir tasarıma sahip olan cihazın, camgöbeği, beyaz ve pembe altın renk seçenekleri var. Ağırlığı ise sadece 188 gram.

İlginizi çekebilir:  Ev ve küçük ofisler için yazıcı önerileri

Polaroid Go

İkonik Polaroid fotoğraf makinesinin küçük versiyonu olan Polaroid Go, klasik Polaroid filmlerin cebe sığacak kadar ve daha küçük hâlini kullanıyor ve daha küçük kareler elde etmenizi sağlıyor. Polaroid Go, özçekim fotoğraf çekmeyi kolaylaştıran yansıtıcı özçekim aynası içeriyor, otomatik zamanlayıcı ve flaş özelliğiyle de daha iyi kareler yakalamanızı kolaylaştırıyor. Dahili şarj edilebilir lityum iyon pili bulunan Polaroid Go, USB kabloyla şarj ediliyor. Böylece kameranız için pil satın almak zorunda kalmıyorsunuz. Bu kamera, 66,6 mm x 53,9 mm boyutunda kartlar kullanıyor ve bu kartlar üzerinde 47 mm x 46 mm boyutunda baskı alanı sunuyor. Bu kameraya özel kartları ayrıca satın almanız gerekiyor. Polaroid’in en küçük ve şarj edilebilir bu kamerasının ağırlığı 242 gram. Polaroid Go, bugüne kadar büyük beğeni kazanan ikonik Polaroid fotoğraf makinesini küçük bir gövdede birleştirdiği için dikkate değer bir ürün.

Fujifilm Instax Mini 12

Instax Mini 12 model kamera, deklanşöre basıldığında ortam ışığı seviyesini otomatik olarak algılayan, duruma göre deklanşör hızı ve flaş çıkışını optimize eden, otomatik pozlama işlevine sahip giriş modeli olması açısısından önem taşıyor. Kamerada her an ve her yerde iyi fotoğraf çekmeyi kolaylaştıran hazır modlar bulunuyor. Özçekimler ve yakın çekimler için ideal olan özçekim modu en çok tercih edilen özellik durumunda. Ürünün tasarımına baktığımızda, daha önceki modellere göre daha ince, küçük ve hafif olduğunu ve kolayca taşınabildiğini görüyoruz. Kameranın ağırlığı pil, kayış ve film hariç 306 gram. Arka tarafında ise Instax logosunun kazınmış olduğunu görüyoruz. Yine bu bölümde fotoğraf filmlerinin yerleştirildiği bölümün kapağı var. Buraya yerleştirilen filmler, fotoğraf çekildikten sonra kameranın üst tarafından çıkıyor. Çekilen kareler, 90 saniyelik beklemenin ardından kart üzerinde belirginleşiyor.

Fujifilm Instax mini LiPlay

Fujifilm Instax mini LiPlay, bugüne kadar bildiğimiz şipşak fotoğraf makineleri içerisinde yetenekleri en gelişmiş modellerde biri kabul edilebilir. Çünkü bu üründe çektiğimiz ve anında karta bastığımız fotoğraflara ses de ekleyebiliyoruz. Dahili mikrofonu bulunan mini LiPlay ile isterseniz, fotoğraf çektiğiniz anın 10 saniyelik sesini mikrofon tuşuna basarak kaydedebiliyorsunuz. Bu kayıt işlemi, fotoğrafın üzerine bir karekod basıyor ve karta bastığınız fotoğrafın sesleri karekod okutularak telefonla dinlenebiliyor. mini LiPlay’de 2,7 inç TFT renkli LCD ekran bulunuyor. Böylece çektiğiniz fotoğraflar içerisinden hangilerini karta basmak istediğinizi seçmeniz kolaylaşıyor. Fotoğraf çözünürlüğünün 2560 x 1920 piksel gibi iyi bir değer olması, çekilen fotoğrafların mikro SD/mikro SDHC kartta saklanabiliyor olması, mini LiPlay’in diğer artılarından. Ağırlığı 255 gram olan ve dahili Lityum-iyon pille gelen bu ürün, yaklaşık 2 ila 3 saatte şarj edilebiliyor.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir