Shadow

Türk Telekom’dan tadımlık internet

6 yıl aradan sonra perakende internet hizmeti vermeye başlayan Türk Telekom, bugüne kadar internet erişimi almayan 6.4 milyon abonesine ücretsiz modem ve internet erişimi veriyor. Lokum haber portalından ücretsiz yararlanacak aboneler ihtiyaç duyduklarında saatlik 1 TL’ye, günlük 2 TL’ye internet erişimi satın alabilecek.

Türk Telekom, internet kullanımını geniş kitlelere yaymak için Lokum adlı bir hizmet başlattı. Hizmet kapsamında sabit telefon abonesi olan herkese ücretsiz modem ve 1 Mbps hızda ücretsiz internet erişimi verilecek. Kullanıcılar herhangi bir taahhüt, sözleşme ya da ücret talep edilmeden internet hizmetinden faydalanacak. Hizmet kapsamında aboneler Lokum internet portalından da yararlanacak. Aboneler ihtiyaç duyduklarında saatlik 1 TL, günlük 2 TL’ye internet erişimi satın alabilecek. Aylık 6 Gigabayt kapasiteli olan Lokum internet hizmetinde, 6 Gigabayt’tan sonra internet kesilmeyecek, ancak hız düşürülecek.

PERAKENDE İNTERNET İZNİ ALDIK

Lokum internet hizmetinin kamuoyuna duyurulması için Antalya Mardan Palace’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Rekabet Kurulu’nun izniyle, perakende internet hizmeti verme iznine ulaştık. Artık perakende internet hizmetinde de varız. Lokum, hem sektörü büyütecek hem ülkemizdeki internet penetrasyonunu artırarak. 6.8 milyonlara kadar yükseldi. 6.4 milyon da sabit telefonu olup, internet erişimi olmayan bireysel kullanıcı var. Lokum müşterileri ücretsiz olarak internet bağlantıları ve modemine ulaşacak. Saatlik ve günlük internet paketlerinden yararlanabilecekler.” dedi.

İNTERNET HIZINDA BÜYÜK ARTIŞ

Türk Telekom’un fiber optik altyapısının 170.500 km’ye ulaştığını belirten Bozkurt, “Pantel’in desteğiyle Türkiye’nin çıkış hızını gigabit liginden terabit ligine taşıdık. Yurtdışı çıkış hızımızı 40 kat artırdık. Veriyi, yeni dönemin petrolü olarak değerlendiriyoruz. Kişi başında ortalama veri 21 Gigabayt’a yükseldi. Sadece 2 yıl önce 4.4. Gigabayt seviyelerindeydi. Bu Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

6 YIL SONRA YENİDEN

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, Lokum projesinin hayata geçirilmesi için 1 yıl çok büyük emek harcadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Türk Telekom, 6 yıl sonra ilk kez perakende internet hizmeti vermeye başlıyor. TTNET kurulunca Nisan 2006’da perakende internet hizmeti vermeyi bırakmıştık. Hem regülatif olarak gerekli onayları alma hem de müşterilerin ihtiyaçlarını anlayarak ürün geliştirmemiz 1 yıl sürdü. Bu hizmeti geliştirirken araştırma yaptık, ‘Torunlarımız evde internet olmadığı için bize gelmiyor.’ diyenler bile oldu. İnternet kullanmama nedeni olarak karşımıza iki neden çıktı. Birincisi bilgisayar sahipliği ve İngilizce bilmeme oranı, yani o ülkenin kendi dilinden içerik olmama sorunu.”

HEDEF PAZARI BÜYÜTMEK

Demircan, bu hizmeti neden Türk Telekom Grubu’na ait TTNET ile yapmadıklarına ilişkin bir soru üzerine, “Bizim hedefimizi pazarı büyütmek. Bu ürünü geliştirirken internet servis sağlayıcılarla da biraraya geldik. Bu ürünün kullanımı arttıkça, ödenecek ücret artacak ve kullanıcılar diğer internet servis sağlayıcılardaki paketlere geçmek zorunda kalacak. Bu hizmeti paket olarak satmaya geçtiğimizde tüm internet servis sağlayıcılara bu hizmeti satmaları vereceğiz. Hepsine de eşit davranacağız.” şeklinde cevap verdi. Türk Telekom’un perakende ADSL internet paketi çıkarıp çıkarmayacağı sorulması üzerine Demircan, “BTK, Türk Telekom’un ürünlerini diğer ürünleriyle birleştirerek müşterilere sunmasına izin veriyor. Aylık internet paketi yapma hakkımız da var. Ancak şu an gündemimizde değil.” dedi.

İlginizi çekebilir:  TechnoLogic - 81. Bölüm

HEDEF 6.4 MİLYON YENİ ABONE

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer de, Lokum internet hizmetinin geliştirilme sürecini şöyle anlattı: “Abone veritabanımıza baktığımızda, 6.4 milyon müşterimize ADSL satma imkanımız olduğu ortaya çıktı. Bu bizi heyecanlandırdı ve neden bu abonelerimize internet veremedik diye düşündük ve bu hizmeti geliştirdik. Abonelerimiz, Lokum internet hizmetinden her hangi bir taahhüt ve sözleşme olmaksızın bu hizmetten yararlanabilecekler. Yazlıkları olanlar, küçük işletmeler, kullanmadıkları zaman kendilerine ek bir maliyet getirmeden bu hizmetten yararlanabilecekler. İnternetle yeni tanışacak kişiler için de bu önemli bir fırsat olacak. Bununla yapmak istediğimiz şey, internet pazarını büyütmek, ADSL pazarında doyuma ulaşıldı ve bunu artırmamız gerekiyor.”

BİLGİSAYAR KAMPANYASI YOLDA

Türkiye’nin 81 iline her köyüne mezrasına iletişim hizmeti götüren Türk Telekom’un 1600 ofis ve bayi noktalarından bu hizmeti almanın mümkün olduğunu ifade eden Dinçer, “Lokum internet hizmeti, çağrı merkezimiz aracılığıyla alınabilecek. Bu internetle tanışmak isteyenler için tadımlık bir internet. Şirket içinde bir önlansman yapıldı ve pazarlama ekibine bilgi verildi. Lokum için bir haftada 110 bin öntalep toplandı. Aboneler dilerlerse herhangi bir internet servis sağlayıcısından da hizmet alabilir. Yakında uygun fiyatlı bir bilgisayar kampanyası ile de karşınızda olacağız.” dedi.

LOKUM İNTERNET HİZMETİ NEDİR?

Lokum, ev ve iş telefonu kullanıcısı olup da internet hizmetinden yararlanmayanların faydalanabileceği bir hizmet. Hizmetten faydalanmak isteyenlerin telefon hatları ücretsiz olarak internet bağlantısına hazır hale getiriliyor. İnternete girmek için gereken tak çalıştır kablosuz modem ücretsiz olarak temin ediliyor. Kullanıcılar herhangi bir taahhüt, sözleşme ya da ücret talep edilmeden internet hizmetinden faydalanmaya hazır hale getiriliyor. Haber, spor, magazin, kadın ve aile, finans, eğlence, fırsat ve indirim gibi farklı kategorilerde birçok bilgi ve haberin yer aldığı Lokum sitesi ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. İhtiyaç duyduğunda internet hizmeti satın almak isteyenler saatlik 1 TL ve günlük 2 TL fiyatla 1 Mbps hız ile internetten faydalanabiliyor. Kalan süre bilgilendirmesi, paket bitince otomatik kapanma gibi özellikleri sayesinde kontrollü kullanım imkânı sunan Lokum hizmetinde kullanılan kadar ücret müşterinin telefon faturasına yansıtılıyor.

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir