Shadow

Öne çıkan klavye ve fare setleri

klavye ve fare setleri

MELİH BAYRAM DEDE

Bilgisayar kullanırken çevrede ne kadar az kablo olursa o kadar iyidir. Özellikle masaüstü bilgisayar kullananlar, kablo kirliliğinden çok muzdariptir. Bazı çevrebirimleri için kablolardan kurtulmak mümkün olmasa da en azından belli başlı donanımları kablosuza çevirerek bir nebze de olsa temizlik yapabiliriz.

Kablolardan kurtulmanın tam zamanı

Kablosuz alternatiflere geçilebilecek ürünlerin başında fare gelir. Faremizi kablosuza çevirdikten sonra klavyemizin de aynı yolu izlemesi bizi rahatlatacaktır. Hem fare hem de klavyemizi kablosuza çevirmek içinse piyasada çok sayıda tümleşik ürün var.

Dört farklı alternatif

Bu yazıda kablolu bir çözüm olan STEELSERIES Glow Up Bundle ile sizi kablolardan kurtarmaya aday kablosuz klavye ve fare seti seçenekleri öneriyorum. Hazırsanız MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört farklı klavye ve fare setine yakından bakalım:

SteelSeries Glow Up Bundle

Apex 3 TKL kablolu oyuncu klavyesi, Rival 3 kablolu optik oyuncu faresi, Arctis 1 mikrofonlu oyuncu kulaklığı ve Qck+ oyuncu mousepad’den oluşan SteelSeries Glow Up Bundle, bilgisayar kullanıcıları için komple bir aksesuar çözümü.

Rüşdünü ispat etmiş bir marka olan SteelSeries’in bu seti, Windows işletim sistemli bilgisayarların yanı sıra, MAC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S ve Xbox Series X ile de uyumlu.

Logitech MK850 klavye ve fare seti

Bilgisayarınıza eşlik edecek bir başka klavye ve fare seti ise Logitech firmasının MK850 modeli. Dolgulu avuç içi desteği, eğimli tuş çerçevesi ve kıvrımlı faresi sayesinde ergonomik bir çalışma ortamı sunan Logitech MK850 klavye ve fare seti, Bluetooth düşük enerji teknolojisiyle kablosuz olarak kullanılabiliyor.

İlginizi çekebilir:  TV için kablosuz klavye seçenekleri

Yüksek hassasiyetli optik izleme sensörüne sahip faresiyle dikkat çeken bu setin klavyesi 36 ay pil ömrüne sahip. Farenin pil ömrü ise 24 ay. Windows, Mac ve Chrome işletim sistemleriyle uyumlu olan set, 3 cihazla eşleştirilebiliyor ve tek tuşla cihazlar arası geçiş yapılabiliyor. Setin klavyesi Logi Options+ uygulamasıyla tuşlara farklı işlevler atama desteğine sahip.

Logitech MK345 klavye ve fare seti

Kablosuz klavye ve fare seti satın almak isteyenlere Logitech’in daha ekonomik bir çözümü olan MK345 modelini de tavsiye ederim. Ergonomik avuç içi desteğine sahip tam fonksiyonlu klavyesi bulunan setin yüksekliği günlük kullanımda rahat etmeniz için istediğiniz gibi ayarlanabiliyor.

Windows ve Chrome OS işletim sistemleriyle uyumlu olan bu setin sıvı dökülmelerine karşı korumalı olan klavyesi 2 adet AAA pille çalışıyor ve 36 ay kullanım ömrü sunuyor. Sette yer alan yüksek hassasiyetli optik izleme sensörüne sahip fare ise 1 adet AA pille çalışıyor ve 18 ay kullanım ömrü sunuyor.

HP 230 klavye ve fare seti

Tavsiye edeceğim son kablosuz klavye ve fare seti HP firmasının 230 modeli. Bu set, kablo karmaşasını azalmak için 2,4 GHz kablosuz bağlantı teknolojisi kullanıyor ve gecikmesiz hareketin keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

Beyaz renkli, şık ve sessiz klavye ile farenin birleşiminden oluşan bu set, konforlu bir çalışma ortamı sunuyor. Tam donanımlı bu klavyede 12 fonksiyon tuşu mevcut. Setin klavyesi 16 ay, faresi ise 12 aya kadar pil ömrüne sahip.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir