Shadow

Krizin ilacı online pazarlama mı yoksa?

Küresel ekonomik kriz dünyayı etkisi altına alıken, şirketler reklam harcamalarını düşürmek için online reklama ağırlık vermeyi deniyor. Dijital pazarlama ve interaktif projeler, daha iyi geri dönüş alınıyor olması nedeniyle cazibesini koruyor.

Türkiye cephesine bakıldığında ise benzer bir tablo var karşımızda. Kendisini Türkiye’nin en büyük dijital pazarlama ajansı olarak tanımlayan adinteractive, geleneksel pazarlama pastasının büyük oranda gerilediği 2009’un birinci çeyreğinde yüzde 85 büyüdüğünü açıkladı.

adinteractive’in kurucusu ve Başkanı Köksal Abdurrahmanoğlu, “Artık firmalar büyük paralar verip büyük mecralarla pazarlama yapmak istemiyor. Yaratıcı ve geri dönüşü ölçülebilir ekonomik ama etkili yatırımlar şu anda daha çok tercih ediliyor. Markalarımız her interaktif projede müşterilerinin demografik yapısı, satın alma eğilimleri ve alışkanlıkları gibi konularda da fikir sahibi olabiliyorlar. Kayıt altına aldıkları sadık müşterilerine de çok daha cazip öneri ve kampanyalarla ulaşabilen markalar online ortamda kendi iletişim mecralarına sahip olmanın ve müşterilerine anında ve direk ulaşmanın keyfini yaşıyorlar.” diyor.

Ajansın geliştirdiği interaktif projeler 360º pazarlama odağında diğer mecralarla da entegre çalşabiliyor. Satış odaklı olarak ‘akıllı pazarlama’ çerçevesinde online mecranın ve arama motorlarının da sağladığı teknolojik olanaklarla hedef vuruşlu başarılı kampanyalara imza atılabiliyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Microsoft'un Windows 7'ye ilk özel faresi Türkiye'de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir