Shadow

Klima satın almadan önce bilmeniz gerekenler

klima

MELİH BAYRAM DEDE

Yaşadığımız ortamı istediğimiz sıcaklıkta tutmamızı sağlayan klimalar, aynı zamanda sağlıklı hava solumamız için bize yardımcı olan araçlar. Soğutma ve ısıtma fonksiyonlarını bir arada bulunduran, kullanıldığı ortamın ısısının yanında nem değerini de düzenleyen, hava temizleme fonksiyonu içeren ve uzaktan yönetim avantajı sunan modeller bugün piyasada mevcut.

Yeni bir klima alırken dikkat etmeniz gereken faktörlerin başında, enerji verimliliği geliyor. Hem soğutma hem de ısıtma fonksiyonunu kullanacaksanız, cihazınız tüm yıl boyunca çalışacak ve elektrik sarfiyatı bütçenize yansıyacaktır. Bu nedenle klima adayınızın, enerji tüketim değerleri ve buna etki eden yeni nesil teknolojiler içerip içermediği önem kazanır.

Önce BTU değerine karar verin

Klima satın alırken en önemli nokta BTU değeridir. Açılımı British Thermal Unit olan bu değer, 1 libre suyun sıcaklığını 1 fahrenhayt yükseltebilmek ya da azaltabilmek için gereken enerji miktarını, bir başka deyişle klimanızın 1 saatte ortamdan aldığı ya da ortama verdiği enerji miktarını gösterir.

25 metrekarelik bir alan için en az 12000 BTU, 40 metrekare gibi daha büyük alanlar içinse 18000 BTU ve üstü klimaları tercih etmeniz gerekir. 25 metrekareden daha az alanda kullanacaksanız 9000 BTU klimalar sizin işinizi görecektir. Mekânda 4’ten fazla kişi yaşıyorsa her bir kişi için 600 BTU daha eklemeniz gerekir.

Aydınlatma sistemi etkisini göze alın

Ayrıca mekândaki elektrikli cihazların yaydığı ısı miktarı da BTU değerine karar verirken etkendir. Klimanın kullanılacağı ortamdaki aydınlatma sistemi 500 Watt’ın üzerindeyse bu Watt değerini de 3,4 ile çarpıp BTU değerine eklemeniz gerekiyor. Mekânın güneş alıp almadığı da BTU değerine karar verirken göze alınmalıdır.

BTU değerine karar verirken, hangi coğrafi bölgede yaşadığınız da önemli bir faktördür. Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz gibi nispeten ılıman bölgelerde yaşıyorsanız, daha düşük BTU değerindeki klimalar sizin için yeterli olacakken, kışın daha soğuk yazın daha sıcak olan diğer bölgelerdeyseniz daha yüksek BTU değeri olan klimalar satın almanız gerekecektir.

Sizin için seçtiğim klima modelleri

Bu hafta Avrupa’nın 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt’ın internet mağazasından seçtiğim dört farklı duvar tipi klima modeline yakından bakıyor ve satın alma kararınıza yardımcı olmaya çalışıyorum.

Farklı BTU değerlerinde olan bu klimaların özelliklerini sizler için özetledim. MediaMarkt’ta satılan tüm klima modellerini buradan listeleyerek, beğendiğiniz bir ürünün farklı BTU değerinde olan modelini kolayca bulmanız da mümkün. Hazırsanız gelin hemen başlayalım:

İlginizi çekebilir:  Teknosa müşterisini Türk teknolojisine emanet etti

Baymak Elegant Prime 24 | 24566 BTU Klima

Baymak’ın 5 yıl garanti verdiği Elegant Plus Prime 24 model ürünü, çevreye daha duyarlı ve daha verimli olan R32 soğutucu akışkanı kullanıyor. Isıtma ve soğutmada dört mevsim enerji verimliliği vadeden üründe, düşük enerji sarfiyatına destek olan bir diğer faktör ise yeni nesil invertör içermesi. Fonksiyonları uzaktan kumanda ile yönetilebilen ve üzerinde gizli LED ekran bulunan klima, daha sessiz oluşuyla dikkat çekiyor. Akıllı telefonlarla yönetim için WiFi modülünü ise ayrıca satın almanız gerekiyor.

LG S18ETK DualCool |18000 BTU Klima

Sahip olduğu 10 yıl garantili DUAL Inverter Compressor ile her iklimde rahat etmenizi sağlayacak LG’nin S18ETK DualCool model bu ürünü, soğutma ve ısıtma fonksiyonunu bünyesinde barındırıyor. Çevreci teknolojilerle geliştirilen ve enerji verimliliğiyle dikkat çeken bu üründe, anlık enerji tüketimini klima üzerindeki ekrandan görebiliyorsunuz. Üründe dört farklı enerji tüketimi seviyesi mevcut. Bu da seçim yapmanızı kolaylaştıran bir unsur. Bu klima, LG ThinQ uygulaması ile akıllı telefonlardan yönetim avantajına da sahip.

Samsung WindFree Premium | 9000 BTU Klima

Rüzgarsız serinlik teknolojisi WindFree içeren Samsung WindFree Premium duvar tipi klima, 10 yıl garantili kompresöre sahip. Wi-Fi destekli olan ve SmartThings adlı uygulama üzerinden kontrol edilebilen bu klima, yapay zekâ teknolojisiyle ortam sıcaklığını günün saatlerine göre kendisi ayarlayabiliyor. Çevre dostu R32 soğutucu akışkan kullanılan ürün, ayrıca enerji tasarrufu sağlayan Eco Modu ile geliyor. Digital Inverter Boost teknolojisiyle hızlı soğutma özelliğine sahip olan bu ürün, kendi kendini temizleme fonksiyonu ile de dikkat çekiyor.

Demirdöküm Kion | 18000 BTU Klima

Listeme aldığım son ürün Demirdöküm firmasının Kion modeli. Yeni nesil R32 soğutucu akışkan gaz ile çalışan DemirDöküm Kion klima, soğutma ve ısıtma fonksiyonlarını bir arada barındırıyor ve aynı zamanda hızlı soğutma teknolojisi içeriyor. Böylece sıcak havalarda serinlemeye ihtiyaç duyduğunuzda, fazla beklemeniz gerekmiyor. Çoklu fan hızı desteğiyle de bulunduğunuz ortama gelen hava akımını daha sağlıklı yönetme fırsatı buluyorsunuz. Ürün, ortama salınan gazın kontrolünü otomatik olarak yapıyor ve her zaman sağlıklı bir ortam sağlanıyor.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir