Shadow

Dassault Systemes ile günlük 2 milyon dolar tasarruf

Ürün yaşam döngüsü yönetimi (PLM) ve 3 boyutlu çözümlerin dünya lideri Dassault Systèmes (DS), şirketlerin üretim ve bakım maliyetlerini aşağıya çekiyor. ABD’nin en büyük ikinci nükleer güç operatörü Entergy Corp., DS’nin 3 boyutlu tasarım çözümü CATIA ile sanal üretim çözümü DELMIA yatırımları sayesinde, günlük maliyeti 1 milyon dolara ulaşan gecikme masraflarından kurtuldu.

DELMIA çözümünün enerji sektöründe de bu kadar olumlu sonuç vermesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirten Dassault Systèmes  Türkiye Satış Müdürü Burak Süsoy, “Üretim sektöründe çeşitli avantajlar sağladığı için yıllardır kullanılan bu çözüm, artık enerji sektörünün karmaşık inşaat ve bakım alanlarında da uygulanabiliyor” dedi.

ABD New Orleans merkezli Entergy firmasının Waterford 3 tesisin çeşitli bakım projesi simülasyonunda  Dassault Systèmes çözümlerini kullandığını belirten Süsoy, uygulanan projeler kapsamında, tesisin kilit bölgelerinde oluşabilecek potansiyel bir yangının etkisinin incelendiği söylüyor. Şirketin Dassault Systèmes’in modellemede CATIA, asıl proje çalışmasında ise DELMIA çözümlerini kullandığını kaydeden Süsoy şu bilgileri veriyor: “Reaktör soğutucusu pompa motorunun modelleme ve simülasyonlarının yapılması özellikle büyük önem taşıyordu. Çünkü, projede herhangi bir gecikmenin günlük maliyeti 1 milyon doları buluyordu.”

Waterford 3 reaktörünün yangın güvenliği tarama ve planlama projesinde CATIA’nın 3 boyutlu modellemesi kullanıldı. Reaktörün pompa motorunun birebir modellemesinde, teknik ve yapısal sorunlar olduğu görüldü. Entegry Nuclear Inovasyon Lideri John Mahoney, “Tarama ile modelleme işlemleri güncel ve gelişmiş planlamayla yapıldı. Bu işlem, buhar jeneratörünün  78,5 günü bulan değiştirilme zamanını önemli ölçüde azalttı. İyileştirme, bazı vakalarda yüzde 20’yi buluyor” diye konuştu.

Şirketlerin güvenerek satın alabileceği teknolojiler geliştirdiklerini, bunu da Dassault Systèmes’in iş yapış felsefesi doğrultusunda hareket ederek yaptıklarını belirten Süsoy, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Otomotivden savunmaya, havacılıktan endüstriyel ekipmanlara, enerjiden denizciliğe, paketlenmiş hızlı tüketim mallarından moda konfeksiyona kadar geniş bir yelpazede, müşteri memnuniyetine önem vererek çözümler sunuyoruz. Müşterinin kolaylıkla anlayacağı, katma değer üreten ve kullanıcı dostu ürün ve çözümlere odaklıyız. Ürün ve çözümleri de; birlikte çalışma, geleceği yaratma, zamanı etkin yönetme, birlikte büyüme, güçlü bağlantılar kurma ve mükemmele doğru hamleler yapma diye özetleyebileceğimiz altı temel değerimize bağlı kalarak geliştiriyoruz. Müşterilerimiz sadece hayal etsin, en uygun çözümü sunmaya hazırız.”

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Keşke Da Vinci bunu görseydi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir