Shadow

Keşke Da Vinci bunu görseydi?

Dassault Systemes’in Türkiye Satış Müdürü Burak Süsoy “Inovasyon denince akla ilk gelen Leonardo Da Vinci’nin eskizlerini CATIA ile tasarlayıp çizebilme imkanı olsaydı dünyayı çok daha farklı noktalara taşıyabilirdi.” dedi.

Social News Turkey’in haberine göre, dünyanın önde gelen 3 boyutlu sanal tasarım ve modelleme çözümleri sunan şirketi Dassault Systemes’in PLM (Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi) Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi. Forumun açılış konuşmasını yapan Dassault Systemes Türkiye Satış Müdürü Burak Süsoy, ‘yeni zamanlar için sürdürülebilir inovasyon’ konulu forumda, inovasyonun dünyada hangi seviyelere ulaştığını gösteren başarı öykülerinin anlatıldığını söyleyerek, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük yenilikçilerinden biri olarak tanımladığı Leonardo Da Vinci’ye de göndermelerde bulundu.

Burak Süsoy, Da Vinci’nin ünlü eskiz defterlerini anımsatarak, “Da Vinci eğer Dassault Systemes’in geliştirdiği sanal tasarım çözümü CATIA’yı kullanabilseydi dünya çok farklı bir yer olurdu” dedi. Tasarımda her evrenin yaşayan bir döngü olduğuna dikkat çeken Süsoy, Dassault Systemes’in sektörlere stratejik avantajlar sağladığına işaret etti.

YENİLİKÇİ ÜRÜNLERE TALEP ARTIYOR

Dassault Systemes EMEA bölgesi Başkan Yardımcısı Laurent Couillard ise sundukları 3 boyutlu tasarım çözümlerinin özellikle fikirleri geliştirme ve hatasız ürünü üretme açısından önemli olduğunun altını çizdi. Couillard, dünyada hızlı bir değişimin söz konusu olduğunu artık akıllı telefonlar, binalar, otomobiller ve giysiler gibi kavramların daha ön plana çıktığını belirterek, “Yenilikçi ürünlere talep artıyor. Dassault Systemes sunduğu PLM çözümleriyle geliştirilecek yenilikçi ürün ve/veya servislerin yaşam döngülerinin 3 boyutlu olarak takip edilmesini sağlıyor” diye konuştu. Ürünün geliştirilmesi ve geri dönüşlerin alınması açısından avantajlar sağlayan çözümler sunduklarını anımsatan Couillard, 11 sektörde 120 bini aşkın müşteriye çözüm geliştirdiklerini hatırlattı.

PLM Forumu’nun Onur konuğu ise Dassault Systemes’in geliştirdiği CATIA’yı kullanarak yerli spor otomobil Sazan S56’yı ekibiyle birlikte geliştiren Dr. Ekber Onuk oldu. Dr. Ekber Onuk, konsept otomobilin yaratılış hikayesini anlatırken, ‘sınırları zorlamayı alışkanlık haline getirmiş ekibinden’ övgüyle bahsetti.

İlginizi çekebilir:  İnternet Kurulu yeniden faaliyete geçiyor

SAZAN S56’YI CATIA İLE TASARLADI

Onuk 1972 yılında Otosan’da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen ilk Türk otomobili STC16’nın tasarımında görev alan Kadri Nişel, Nejdet Or, Zeki Diker ve Oralp Noyan’ı anarak, Sazan S56 ile ilgili bilgiler aktardı. 1996 yılında kaybettiği oğlu Kaan Onuk’un evde Sazan balığı beslediği için arkadaşları tarafından ‘Sazan’ lakabı ile çağrıldığını anımsatan ve araca onun hatırasını yaşatmak için bu ismi koyduğunu söyleyen Onuk, “Aracı üretirken hedefimiz Porsche 911 GT3’ü pistlerde yenebilecek bir spor otomobildi. CATIA ile tasarımımız başladı. Araç yavaş yavaş şekillenmeye başladı ve en sonunda da gerçeğe dönüştü” dedi.

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir