Shadow

Çocuklara tatilde eşlik edecek tablet bilgisayar önerileri

tablet bilgisayar

MELİH BAYRAM DEDE

Tablet bilgisayarlar, bütçe dostu bir çözüm olmalarının yanında, kolay kullanılabilir olması, her yere taşınabilmesi, çocuklara hem eğitim hem de eğlence amaçlı destek olması nedeniyle çok popüler. Bu nedenle çocukların tatilde ideal arkadaşları olarak her zaman cazip geliyor. Çocuklara bilgisayar yerine tablet bilgisayar satın almak da ekonomik bir çözüm olması nedeniyle aileler tarafından çokça tercih ediliyor.

Her bütçeye uygun model bulabilmek mümkün

Aileler tarafından çocuklara tatil hediyesi olarak satın alınabilecek en ideal teknolojik oyuncaklardan biri olan tablet bilgisayarların farklı özelliklerde ve farklı fiyat seviyelerde modelleri bulunuyor. Kısa bir araştırmayla, her bütçeye uygun tablet bilgisayar modelleri bulabilmek mümkün. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim çocuklara hitap edecek fiyat seviyesi nispeten uygun tablet bilgisayar seçeneklerini öneriyorum. Hazırsanız, haydi gelin, hemen başlayalım:

Samsung Galaxy Tab A8

10.5 inç büyüklüğündeki TFT (WUXGA) teknolojili ekranında Full-HD (1920 x 1200) görüntüler sunan Samsung firmasının Galaxy Tab A8 model bu tablet bilgisayarı, çocuklar için ideal seçeneklerden biri. 32GB veri depolama alanı, 3GB RAM ile gelen bu tablet bilgisayar, UniSOC T618 işlemci ile iyi bir performans sunuyor. Android 11 işletim sistemi yüklü gelen bu tablet, güncel Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz teknolojilerini destekliyor. Gerektiğinde fotoğraf çekilebilmesi için 8 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kameraya sahip. 30 FPS video kaydedebilen, 7 mm x 247 mm x 157 mm boyutlarındaki bu cihazın ağırlığı ise 476 gram.

Huawei Matepad SE

Çocuklar için tercih edilebilecek bir başka alternatif ise Huawei firmasının Matepad SE modeli olabilir. Alışveriş listeme aldığım bu ürün, 10.4 inç büyüklüğünde IPS teknolojili ekrana sahip ve bu ekranda 2K UltraWide QHD (2000×1200) görüntüler sunuyor. Bu ekran 16.7 milyon renk ve 360 nit parlaklık veriyor. 64GB veri depolama alanı ve 4GB RAM’i bulunun Huawei’nin bu ürünü, Qualcomm Snapdragon 680 yonga seti ile geliyor. HarmonyOS 3 işletim sistemi yüklü olan, güncel Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz teknolojilerini destekleyen bu tablet bilgisayarda 5 megapiksel arka, 2 megapiksel ön kamera bulunuyor. Cihaz, ön kamera ile 1280×720 piksel, arka kamera ile 1920×1080 piksel çözünürlüğünde videolar çekebiliyor. 156.7 mm x 246.9 mm x 7.85 mm boyutlarındaki cihazın ağırlığı ise 440 gram.

İlginizi çekebilir:  Keenetic Hero DSL incelemesi | AC1300 Gigabit modem, router ve mesh

Lenovo M9

Eğer hâlâ hangi ürünü alacağınıza karar vermediyseniz, Lenovo firmasının M9 model bu ürüsünden size bahsedeyim. 9 inç büyüklüğündeki IPS teknolojili ekranında HD-ready (1340 x 800) çözünürlükte görüntüler sunan bu tablet bilgisayar, çocuklar için bir başka alternatif olabilir. 64GB veri depolama alanı ve 4GB RAM’i bulunan bu ürün, MediaTek Helio G80 yonga setiyle geliyor. Android 12 işletim sistemiyle gelen, güncel Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz teknolojilerini destekleyen bu cihazda, 8 megapiksel arka, 2 megapiksel ön kamera mevcut. 1080p ve 30 FPS videolar çekebiliyor. 136.76 mm x 215.43 mm x 7.99 mm boyutlardaki bu tablet bilgisayarın ağırlığı 344 gram. Ürünün kutusundan şeffaf kılıf ve ekran filmi çıkıyor.

Apple 9. Nesil iPad

Listemin son sırasına aldığım tablet bilgisayar, Apple firmasının 9. nesil iPad adlı ürünü. 10.2 inç büyüklüğündeki IPS LED teknolojili Retina ekranında 2160×1620 çözünürlükte (WQHD) görüntüler sunan bu ürün, Apple’ın A13 Bionic çipinden güç alıyor. 64GB veri depolama alanı ve 3GB RAM’i bulunan bu tablet bilgisayar, iPadOS 15 işletim sistemi ve Apple’ın yazılımları yüklü olarak geliyor. Güncel Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz teknolojilerini destekleyen üründe, 12 megapiksel arka, 8 megapiksel ön kamera mevcut. Bu tabletle 1080p HD video kaydı mümkün. Uzay grisi rengindeki bu tablet, 174.1 mm x 250.6 mm x 7.5 mm boyutlarında ve 487 gram ağırlığında.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir