Shadow

Cep telefonlarında Fring keyfi

Dört gözle beklenen 3G teknolojisi birçok ilgi çekici servisi ve olanağı da beraberinde getiriyor. Kullanıcılar 3G’nin olanaklarıyla birlikte milyonlarca kullanıcının dahil olduğu sosyal ağlardan da her yerden ve her zaman yararlanmaya başlayacaklar. Kullanıcıların üye olduğu sosyal ağlara 3G mobil internet ile sürekli ve ücretsiz bağlı olmalarını, tüm sosyal ağlardaki arkadaşlarını tek bir profilden yönetmelerini ise fring (http://www.fring.com/) sağlayacak.

fring kullanıcıların üye oldukları sosyal ağlardaki arkadaşlarıyla bağlantı kurmalarını, deneyimlerini paylaşmalarını sağlayan bir mobil internet topluluk ve iletişim servisi. Kullanıcılar fring üzerinden cep bilgisayarları ile 3G, Wi-Fi gibi hızlı internet bağlantılarını kullanarak Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, SIP, Twitter, Yahoo! AIM gibi en sık kullanılan bütün sosyal ağlardaki arkadaşlarıyla etkileşim kurabiliyorlar. Last.fm’deki arkadaşlarıyla müzik dinleyebiliyor, Facebook’ta hangi güncellemelerin olduğunu izleyebiliyor, yeni Google Mail’den e-posta alarmları alabiliyor ve kendi fring’lerini fring Add-ons ile kendilerine özel hale getirebiliyorlar.

fring, kullanıcıların bütün online arkadaşlarını her zaman internete bağlı olan tek bir dinamik fringFriends arkadaş listesinde topluyor; böylece kullanıcılar bütün online arkadaşlarıyla ücretsiz konuşmanın, anlık mesajlaşmanın keyfini çıkarabiliyor, gerçek zamanlı durum bilgilerini görebiliyor hatta arkadaşlarının gerçek konumlarını bulabiliyorlar. fring ayrıca kullanıcılara normal cep telefonu rehberindeki ya da sosyal ağ kişi listesindeki arkadaşları bir fring kullanıcısı olduğunda bir uyarı gönderiyor, kullanıcılar da bu kişiyi kolaylıkla fring arkadaş listelerine ekleyebiliyor. fring ‘friend finder’ uygulamasıyla da fring üyeleri bütün sosyal ağlardaki arkadaşlarını e-postasından, takma adından ya da gerçek adından kolaylıkla bulabiliyor.

Fring, IM ağında yer alan birden çok sayıdaki ilgili kişileri, her kişinin anlık durumunu bir bakışta gösteren tek bir profilde birleştiriyor ve bütün ilgili kişilerle doğrudan bu birleşik mobil profilden iletişim kurulmasını sağlıyor. Sosyal açıdan cazip olmasının yanı sıra fring kullanıcıların SkypeOut/SkypeIn hesaplarını ya da internet üzerinden ses (SIP) uyumlu olmayan cep telefonlarından bile a1 overIP, PlusNet, Eutelia, Net2Phone gibi diğer internet ses servislerini kullanarak sabit ya da mobil numaralarla uygun fiyatlı yerel ve uluslararası görüşme yapmalarına da olanak tanıyor.

İlginizi çekebilir:  Avea 3G için ön talep alıyor

Fring evde, ofiste, ya da tüm dünyada milyonlarca bağlantı noktasında 3G ve GPRS’in yanı sıra Wi-Fi ile gerçek anlamda ücretsiz mobil internet bağlantısıyla da kullanılabiliyor. Bu sayede fring kullanıcılarına gerçek bir özgürlük sunuyor ve arkadaşları ister cep telefonu, ister taşınabilir bilgisayar, isterse masaüstü bilgisayar kullanıyor olsun, iletişim ve paylaşım olanağı sunmak üzere platformlar arasındaki engelleri ortadan kaldırıyor. Dahası fring bütün işi kullanıcılar yerine yaparak kullanıcıların en sık kullandıkları Wi-fi bağlantı noktalarında otomatik oturum açmalarını sağlıyor, böylece kullanıcıların Wi-Fi erişim noktalarını her seferinde yapılandırmaları gerekmeden zaman kazanmalarına ve kolayca internete bağlanmalarına olanak tanıyor.

fring Kurucu Ortağı ve Başkanı Avi Shechter konuyla ilgili şunları söylüyor: “fring kullanıcılarımız genellikle cep telefonlarında birkaç ayrı online sosyal grubu yönetiyor. Biz de kullanıcılarımızı farklı sosyal dünyalarının merkezinde tutmayı sağlayan bir çözüm sunuyoruz. Tek bir dinamik ve zengin bir profil sayesinde kullanıcılar arkadaşlarının online olup olmadığını bir bakışta görebiliyor ve tek bir basit cep telefonu arayüzü ile sosyal ağ deneyimini basitleştiriyor.”

Kurulumu ve kullanımı bir zil sesi indirmek ve kurmak kadar basit olan ve www.fring.com adresinden ücretsiz indirilip kullanılan fring kişisel bilgisayardan bağımsız olarak çalışıyor ve herhangi adanmış bir donanıma ihtiyaç duymuyor. Kullanıcıların fring kullanmak için ihtiyaç duyduğu tek şey internet bağlantısı olan uyumlu bir cep telefonu ve bir internet veri paketi ya da Wi-Fi erişimi. Bundan sonra artık fring, kullanıcılarına mobilden mobile, mobilden bilgisayara, bilgisayardan mobile bağlanma özgürlüğü sunarak kullanıcıların her zaman ve her yerden online arkadaşlarıyla bağlantıda kalmalarını ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyor.

fring şu anda tüm dünyada en popüler 1000’den fazla mobil cihaz çeşidi tarafından ve Nokia ve Samsung Symbian Series 60, iPhone ve iPod Touch, Windows Mobile, Sony Ericsson UIQ, Java J2ME, Linux ve Android gibi işletim sistemleri tarafından destekleniyor. Her ay yarım milyon yeni kullanıcının dahil olduğu fring şu anda tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir