Shadow

Yayıncılar için mikrofon satın alma rehberi

mikrofon

MELİH BAYRAM DEDE

İnternet üzerinden canlı yayınlar, oyun yayınları, podcast kaydı ya da video konferanslar için kaliteli bir mikrofon tercih etmek mecburiyet. Bu nedenle yayıncı mikrofonu olarak adlandırılan özel bir ürün kategorisi mevcut. Bu kategorideki mikrofonlar, kaliteli ses aktarımı için özel geliştiriliyor. Arka plan gürültüsü olmadan sesi temiz olarak karşıya ileten bu özel mikrofonlar, tek yönlü ya da çok yönlü ses yakalama yetenekleriyle, farklı yayın tipleri için elverişli koşullar sunuyor kullanıcılarına.

Mikrofon tipi ve bağlantı türüne dikkat

Kardioid, kondenser veya dinamik tipte mikrofonlar mevcut. Bunlar arasından ihtiyacınıza göre seçim yapabilirsiniz. Tek kişinin mikrofon karşısına geçip yayın yapabileceği bir senaryodan, mikrofon karşısında bir sunucu ve çok sayıda konuğun bulunması gibi senaryolara kadar her alanda bu mikrofonları kullanmak mümkün. Satın alacağınız mikrofonun bağlantı türü de önemli. USB veya XLR bağlantı türleri mevcut. XLR profesyonel setlerle uyumluyken, USB bağlantı bilgisayar ve oyun konsolu gibi birçok güncel cihaza kolayca uyumluluk sağlar.

Pop filtresi ve sarsıntı önleyici tercih edin

Yayın sırasında istenmeyen sesleri ve titreşimleri önlemek için mikrofonun üzerinde pop filtresi ile sarsıntı önleyici montaj setleri kullanılmalı. Bu aksesuarlar genellikle ayrıca satılıyor. Daha temiz ve profesyonel ses elde etmek için bu detaylara dikkat etmek şart. Bu hafta seçtiğim üç farklı markanın yayıncı mikrofonuna yakından bakacağız. Hazırsanız gelin hemen başlayalım:

Saramonic SR-BV4

Tavsiye edeceğim ilk mikrofon Saramonic firmasının SR-BV4 modeli. Bu mikrofon, canlı video akış yayınları, podcast yayınları, stüdyo kaydı ve daha farklı senaryolar için özel tasarlanmış bir ürün. SR-BV4, profesyonel kalitede ses sağlayan 34 mm’lik bir diyaframa ve süper kardioid polar desene sahip. Altın kaplama XLR konnektör ve sağlam metal konstrüksiyonla gelen bu mikrofonda, sarsıntı önleyici ve pop filtre de yer alıyor. Yüksek kaliteli stüdyo kondenser mikrofonu olarak tanımlayabileceğimiz bu ürün, kategorisinde ciddi alternatiflerden biri.

İlginizi çekebilir:  Spotify, YouTube'a rakip mi oluyor?

HYPERX Quadcast HX-MICQC-BK

Bir başka alternatif ise HyperX firmasının QuadCast HX-MICQC model masa üstü mikrofonu. Parazitsiz ses alan bu mikrofon, yerleşik titreşim önleyici ve darbe emici aparatı sayesinde izole bir şekilde çalışıyor ve iyi performans veriyor. Hışırtıları ve istenmeyen gürültüleri bastırarak sesinizin daha net olmasını sağlayan bu mikrofon, açık ya da kapalı olma durumunu gösteren LED göstergesi sayesinde ses kazalarına kapı aralamıyor. Stereo, tüm yönlü, kardioit ve iki yönlü kutup seçeneği bulunan mikrofonla, dilediğiniz yöndeki seslerin yayına girmesini ayarlayabiliyorsunuz.

TRUST 24182 GXT241 Velica

Tavsiye edeceğim son ürün, TRUST firmasının 24182 GXT241 Velica model mikrofonu. Akış yayınları ve ses kayıtları için kullanılmak üzere tasarlanan bu kardioid mikrofon, tripod ve pop filtreli olarak geliyor. USB bağlantısı sayesinde, pahalı ekipman ve mikserlere ihtiyaç duymadan kaliteli kayıtlar almanızı sağlayan bu mikrofon, fişe taktığınız anda çalışır hale geliyor. Bilgisayar ve oyun konsollarıyla çalışabilen ürün, arka plan gürültüsünü azaltıyor ve bu sayede, ister akış, ister podcast veya müzik yapın, sesinizin yüksek kalitede iletilmesi mümkün kılıyor.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir