Shadow

Facebook’suz günlere hazır mısın?

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi bir grup, Facebook’taki bir grupta PKK propagandası yapıldığı iddiasıyla savcılığa ve Jandarma’ya başvurdu. Konuyla ilgili dilekçeyi Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na veren Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden 22 yaşındaki Selin Gül, şu anda yaklaşık 600 kişinin üye olduğu grupta, Kürdistan, PKK propagandası ve Atatürk düşmanlığı yapıldığı ve hakaretler edildiğini belirtiyor.

Selin Gül, Facebook’u kapattırma konusunda oldukça iddialı konuşuyor: “Facebook sitesi dünyanın en büyük liderine, Atatürk’e yapılan bu saygısızlığı affetmez. Yöneticileri tedbir alır, siteyi kapatır diye düşündük. Ancak tedbir alınmadığı gibi hakaretler ve gruba üye olanlar gittikçe arttı. Bu nedenle savcılığa ve jandarmaya suç duyurusunda bulunduk. Facebook bu siteyi kapatmazsa üyeliklerimizi iptal ettirip herkese de bu yönde bilgi vereceğiz. Facebook’u bu davranışı nedeniyle protesto ediyoruz.”

Öğrencilerin suç duyurusu üzerine de savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, Facebook’a erişimin durdurulup durdurulmayacağını zaman gösterecek. Türkiye’de toptan site kapatmaların yaşandığı dikkate alınırsa, sözkonusu gruba erişim durdurmak yerine Facebook.com adresinin tamamen engellenmesi maalesef sürpriz olmayacak!

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Miniklere Disneybook

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir