Shadow

Linux ve Özgür Yazılım Şenliği’ndeyim!

Bu yıl ilk defa, Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) tarafından düzenlenen ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen VI. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği’ne katılıyorum.

Linux camiasını yakından tanımak için bir fırsat olarak gördüğüm bu etkinlikte bugün bilişim konularında uzman avukat Mehmet Ali Köksal’ın Özgür Yazılım Lisanslarının Türkiye’deki Geçerliliği ve Yasal Süreç başlıklı sunumunu izledim. GPL lisanslama sistemiyle ilgili ilginç detayların ele alındığı sunumda, GPL lisansının Türkiye’de hukuki olarak bir geçerliliğinin olmadığını, bunun yapılabilmesi için de GPL ile ilgili bir ihtilafın dava konusu olarak gerekli içtihadın oluşması gerektiğini öğrenmiş olduk. Avukat Köksal, böyle bir davayı açmak ve GPL’in Türk hukuku içerisindeki yerini ortaya koymak için oldukça istekli görünüyor. Tek ihtiyacı dava açabileceği örnek bir vaka!

Şenlikte yarın ise, 9:30-12:30 saatleri arasında “Türkiye Pardus diyor!” başlıklı bir oturum izleyeceğim. Pardus projesi yöneticisi Erkan Tekman ve proje geliştiricilerinin katılacağı oturumda, Türkiye’de Pardus’a geçerek yazılım maliyetlerini önemli ölçüde azaltan kurumların başarı öykülerini kendi ağızlarından dinleyeceğiz.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Susam Sokağı'nın Edi ile Büdü'sü 40'ına bastı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir