Shadow

Yurtdışına açılacak Türk şirketlerine British Telecom desteği

British Telecom Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Olivier Campaneon, global pazarlara açılmak isteyen Türk şirketlerine destek olma kararı aldıklarını belirterek, “Bugün 100 bin çalışanla, 170 ülkede 7 binden fazla şirkete hizmet sunuyoruz. Yurtdışına açılacak Türk firmalarını farklı biçimlerde destekleyebiliriz.” dedi.

British Telecom Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Olivier Campaneon ve British Telecom Türkiye Genel Müdürü Mehmet Başer

İngiliz telekom devi, British Telecom, yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketine, faaliyet göstermek istedikleri ülkelerde danışmanlık ve operasyonlarını sağlıklı yürütebilmeleri için teknolojik altyapı sunma kararı aldı. Konuyla ilgili olarak İstanbul SwissOtel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan, British Telecom Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Olivier Campaneon, “Bugün 170 ülkede 7 binden fazla şirkete ağ hizmeti sunuyoruz. 20 milyar sterlin ciromuz, 100 binden fazla çalışanımız var. Türkiye bizim için çok hızlı büyüyen bir ülke ve biz bu ülkedeki hizmetlerimizi  çeşitlendirmek istiyoruz. Yurtdışına açılacak Türk firmalarını farklı biçimlerde destekleyebiliriz. Biz küresel tecrübemiz olduğu için, yeni girilecek ülkelere yönelik danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Önce biz basit bir internet bağlatışıyla başlıyor, bunun nasıl kullanıldığını gözlemliyoruz. Gerekliyse daha büyük bir ağ kurmalarını öneriyoruz.” dedi.

TÜRKİYE KRİZDEN BAŞARIYLA ÇIKTI

Türkiye’nin son üç yılda yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen etkileyici bir performans sergilediğini söyleyen Campaneon, “Türkiye, global ekonomik gerileme döneminden başarıyla çıktı. Güney Afrika’nın, Afrika bölgesinde yaptığı gibi bölgesinde lider konuma geçti. Biz de bu nedenle British Telecom olarak, Türk şirketlerinin global pazarlardaki büyüme planlarına destek veriyoruz. Örneğin Kordsa bugün yurtdışına açılan bir Türk şirketi. Asya ve Brezilya’ya odaklanmış durumdalar. Sistem ağlarını kuruyoruz. Burada kullandıkları uygulamaların, gittikleri ülkelerde de sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli altyapıyı sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

PAZARA KÜRESEL BAKIYORUZ

British Telecom’un Türkiye pazarındaki faaliyetlerinin ekonomik büyüklüğünün sorulması üzerineyse Campaneon, şu cevabı verdi: “British Telecom’un Türkiye’deki müşterilerinin toplam müşteriler içindeki payı hakkında bir şey söylemek çok güç. Çünkü biz hesaplarımızı ülke bazında değil, şirket bazında yapıyoruz. VISA, Basf, Unilever gibi firmalara verdiğimiz hizmetleri global bir hizmet olarak değerlendiriyoruz. Örneğin VISA, şu an British Telecom hizmetlerini tercih etti ve her işlemde bir saniye zaman kazandı. Bunun dışında Migros da bizim hizmetlerimizden yararlanıyor. Türkiye’de çok görünür bir firma değiliz. Çünkü daha çok kurumlarla çalışıyoruz. Türk Telekom’la, Superonline’la çalışıyoruz.”

İlginizi çekebilir:  Avea, Boston-İstanbul arasında teknoloji köprüsü kurdu

GLOBAL OYNAYANLARA DESTEK ŞART

British Telecom Türkiye Genel Müdürü Mehmet Başer ise, Türk şirketlerinin büyüdüğü ve dünyaya açıldığını ifade ederek, “Türk şirketleri sadece Türkiye’de büyümekle kalmıyor, dünyaya açılıyorlar. Bunları desteklemek çok önemli. Bir global oyuncu olduğunuz zaman, gittiğiniz yerlerde operasyon başlatmak ve maliyetleri azaltmak çok önemli. Biz British Telecom olarak, sanki şehir içindeymiş gibi, dünya çapında hizmet verebiliyoruz. Global oyuncu olan Türk şirketlerini desteklemeye devam edeceğiz. British Telecom, tek başına bir Telekom operatörü değil, global bir servis sağlayıcı. Türk Telekom ve Superonline gibi şirketlere de hizmet veriyoruz. Örneğin video konferans sistemleri çok kritik. İş amaçlı seyahat giderlerini azaltan ileri düzey bir teknoloji. Bir masanın etrafında oturuyor gibi, aynı odadaymış gibi sanal toplantı yapabiliyorsunuz.” dedi.

100 BİN PERSONELİN 40 BİNİ EVDEN ÇALIŞIYOR

British Telecom Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Olivier Campaneon, British Telecom’da 100 bin kişilik ekibin 40 bininin evden çalıştığını açıkladı. Campaneon, “Bizim oluşturduğumuz Çevik Masa adlı bir sistem var. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bu masaya bilgisayarınızı bağladığınız zaman aynı hizmetleri alacak, aynı güvenlik seviyesinden hizmet alacaksınız. Biz de müşterilerimize bu hizmeti operasyonlarında kullanmalarını öneriyoruz. British Telecom’u farklı kılan şey, her yerden bağlantıyı sağlayabilmek ve her yerde ağ bağlantısı sunabilmek. Bilgisayarlarımız, akıllı telefonlarımız var. İşte tüm bu cihazlar için her yerde gerekli bağlantı hizmetlerini sunmak gibi bir vizyonumuz var.” şeklinde konuştu.

TELEKOMÜNİKASYON DEĞİL, HİZMET ŞİRKETİYİZ

British Telecom Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Olivier Campaneon, “British Telecom’dan bahsederken, telekomünikasyon operatörü terimini kullanmıyoruz. Çünkü biz kendimizi global şirketlere iletişim hizmetleri sunan bir şirket olarak konumlandırıyoruz. Müşterilerimizin dilinden konuşmak ve onlara daha iyi hizmet verebilmek için bunu yaptık. Biz global bir şirketiz. Bütün dünyada mevcudiyetimiz ve faaliyetlerimiz var. Bizce global olmak demek, müşterilerimize bulundukları yerde hizmet vermek demek.” dedi. British Telecom?un İstanbul merkezi, Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya’daki müşterilere de hizmet veriyor. Uydu üzerinden telekomünikasyon hizmetlerinin verilmesinde İstanbul anahtar rol oynuyor.

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir