Shadow

Vodafone’dan çiftçilere ayda 5 TL’ye ‘çiftçi telefonu’

Vodafone Türkiye, 650 bin üyesi bulunan Çiftçi Kulübü’yle verdiği SMS’le bilgilendirme hizmetini bir adım daha ileriye taşıdı. Vodafone Çiftçi Kulübü, SMS’le bilgilendirmenin yanı sıra Android telefonlardan da bilgi alabilecek.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında çifçiler için özel bir cep telefonu satışa çıkardıklarını açıkladı. ‘Akıllı Çiftçi Telefonu’ adı verilen ürünün duyurulması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Kitapçı, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü, yine çiftçilerimizin yaşantısını olumlu yönde değiştireceğine emin olduğumuz bir yenilikle kutluyoruz. Samsung Galaxy Pocket ‘Akıllı Çiftçi Telefonu’ ile çiftçilerimiz, hem akıllı telefon sahibi olacak hem de ‘Vodafone Çiftçi Kılavuzu’ ile üretimlerini çok daha ‘akıllı? yöntemlerle gerçekleştirme fırsatı yakalayacaklar. dedi.

650 BİN ÇİFTÇİ ÜYE

Vodafone Çiftçi Kulübü’nün 2009 yılında çiftçilere yönelik sosyal bir iş modeli olarak kurgulandığını ifade eden Kitapçı, “Bugüne kadar Vodafone Çiftçi Kulübü’ne üye olan 650 bini aşkın çiftçi ve bu çiftçilerin iş ve yaşam kalitelerinde sağladığımız iyileşme, bu hedefe ulaşmak yolundaki başarımızı ortaya koyuyor. Bu program ile çiftçilerimizin iş süreçlerinde sağladığımız verimlilik artışı, akıllı teknolojiler ile yarattığımız fark, daha geniş ölçekte aslında Türkiye tarım sektörünün gelişimine çok değerli katkılar sundu. Bu programımızı ve uygulamalarımızı Vodafone, global olarak da benimsedi ve başka ülkelerde de hayata geçirmek için çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.

AYDA 5 TL’YE ALINABİLİYOR

Vodafone Çiftçi Kulübü üyeleri, “Vodafone Çiftçi Kılavuzu’ uygulaması ile uyumlu Android tabanlı Samsung Galaxy Pocket telefonuna ayda sadece 5 TL’ye, Cep Çiftçi Tarifesi ile birlikte ve 2 yıl taahhütle sahip olabiliyorlar. ‘Vodafone Çiftçi Kılavuzu’ ile çiftçiler, 5 günlük zirai meteorolojik tahminler ve uyarılara, ürün ve ürün gruplarına özel haberler ve bereketlerini artıracak ipuçlarına, ürünlerinin borsa ve hal fiyatlarına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın duyuru ve mevzuat değişiklikleri ile tarıma ilişkin tüm güncel bilgilere herkesten önce erişebilmenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Uygulama, Türkiye’nin ilk tarımsal e-ticaret ve iletişim sitesi Tarımsal Pazarlama’nın Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Hal Müdürlükleri ve haber ajansları ile derlediği zengin ve güvenilir içeriği de çiftçilerin cebine taşıyor.

İlginizi çekebilir:  İlle de beyaz olsun diyenlere beyaz iPhone 4

SMS YERİNE MOBİL UYGULAMA

Vodafone Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa Yiğit Özcan ise toplantıda, “2434 Çiftçi Haber Paketi’ni bir adım daha ileriye götürme kararı aldık. Bugün en büyük avantajımız, çiftçilerin cebine girmiş olmamız. Kendilerinin ulaşması mümkün olmayan bilgileri cep telefonlarından sunma imkanına sahibiz. Şimdiye kadar tek taraflı bir iletişim oluyordu. Yeni uygulamayla hava durumu, zirai bilgiler, piyasa bilgileri gibi bilgilere cebinden erişebiliyor. Bu şehirde yaşayan biri için çok fazla anlam ifade etmese de, çifçiler için hayati önemde olabiliyor. Mart 2009’da don nedeniyle Malatya’da çiftçiler yüzde 57 kayba uğradılar. Bir don uyarısının çiftçiler için ne kadar önemli olduğunu burada görüyoruz.” dedi.

TARIM EKONOMİNİN BELKEMİĞİ

Tarım sektörünün ve çiftçilerin Türkiye ve dünya ekonomisi için taşıdığı büyük potansiyele de değinen Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, şunları söyledi: “Tarım, bugün tüm dünya ekonomilerinin bel kemiğini oluşturan, Türkiye özelinde ise nüfusun yaklaşık yüzde 27’sinin istihdamını sağlayan çok önemli bir sektör. Yapılan araştırmalar, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağını; buna paralel olarak besin kaynaklarına ihtiyacın 2050’ye kadar yüzde 70 oranında artacağını ortaya koyuyor. Mobil teknolojilerin kullanılması halinde, 2020 yılına kadar sadece tarımsal gelirlerde 140 milyar dolar düzeyinde bir artış sağlanması bekleniyor. Biz, ticari faaliyetlerimiz kadar, ihtiyaç haritası doğrultusunda ülkemizin sosyal açıklarını da gidermeyi kendine misyon edinmiş bir kurum olarak, bu fırsatları çok uygun koşullarla çiftçilerimiz için erişilebilir kılmak üzere çalışıyoruz.”

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir