Shadow

Twitter’ın yeni girişimi Revue ne işe yarıyor?

Revue

MELİH BAYRAM DEDE

Hollanda merkezli Revue, bir süre önce Twitter tarafından satın alınmıştı. Bu satınalma, içerik üreticilere elektronik posta üzerinden geniş kitlelere ulaşma fırsatı veriyor.

Revue, 2015 yılında Martijn de Kuijper ve Mohamed El Maslouhi tarafından kurulan bir e-posta haber bülteni servisi.

Revue ile gazeteciler, yazarlar, muhabirler, bloggerlar ya da sosyal medya ünlüleri, belli periyotlarla abonelerine ulaştıkları bir dağıtım ağına yani e-posta haber servisine sahip oluyor.

Daha önce ücretli bir servis olan Revue, Twitter tarafından satın alındıktan sonra tamamen ücretsiz yararlanılabilir hale geldi. İçerik üreticilerine para kazanma imkânı da veren bu servis gelirlerden yüzde 5 komisyon alıyor.

Ne yazık ki Revue tarafından ödeme aracısı olarak kullanılan şirket olan Stripe, şu an Türkiye için ödeme hizmeti sunmuyor. Bu yönüyle Türkiye’deki içerik üreticileri için büyük bir dezavantaj söz konusu.

Daha önce ayrı bir servis olan Revue, Twitter’a entegre edildi. Twitter’a web üzerinden giriş yapıp, “Daha fazla” bağlantısına tıkladığınızda “Bültenler” bölümünü göreceksiniz.

Bültenler” bağlantısına tıkladığınızda sizi, “Ücretsiz bülten başlatma” ekranı karşılayacak. Bu ekranda, şu bilgilendirmeyi göreceksiniz:

Hedef kitlene ulaşmak için başka yollar mı arıyorsun? Çalışmalarının karşılığını almaya hazır mısın? Twitter’ın yazar ve yayıncılar için oluşturduğu bülten aracı olan @Revue’yü deneme zamanı

  • Bülten oluştur ve planla
  • Tweetler yerleştir
  • E-posta listelerini içe aktar
  • Etkileşimi analiz et
  • Ücretli abonelerden para kazan

“Daha fazlasını keşfet” bağlantısına tıkladığınızda ise, Revue sitesine yönlendirileceksiniz. Tüm haber bülteni oluşturma işlemlerini buradan yapacaksınız.

Haber bültenlerinizi oluştururken, ‘tweet’leriniz, blog yazılarınız, burası için özel kaleme alacağınız yazılar ya da videolarınızı ‘sürükle-bırak’ yöntemiyle kullanabiliyorsunuz.

İçerik oluşturmayı kolaylaştırması açısından Revue Chrome eklentisini kullanabilirsiniz. İçerikleri eklentiyle not alabiliyor ve daha sonra bülteninize ekliyorsunuz.

İlginizi çekebilir:  Teknolojik mezartaşı

Ayrıca Revue içerisine sahip olduğunuz veya takip ettiğiniz blog ya da web sitelerinin RSS adreslerini eklerseniz, bülteninize içerik eklemek daha kolay olacaktır.

Daha önce oluşturduğunuz ve kullandığınız bir e-posta listesi varsa, bu listenizdeki abonelerinizin adreslerini Revue içerisine kolayca aktarabilmek de mümkün.

Servis içerisinde giden bültenlerinizi analizlerini, kaç kişi tarafından okunduğunu ve benzeri bilgileri takip ederek, kitlenizle etkileşimi sürekli takip edebiliyorsunuz.

Benim Revue hesabıma buraya tıklayarak ulaşabilir, dilerseniz ücretsiz haftalık haber bültenime abone olabilirsiniz.

(Revue, Twitter tarafından 2023 yılı başında kapatıldı.)

Bana Yalan Söylediler [İnternet ve Gerçek Yüzümüz] – Seth Stephens-Davidowitz

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Yeni videolardan haberdar olmak için Telegram kanalıma da abone olabilirsiniz: https://t.me/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir