Shadow

Twitter’dan Türkçe müjdesi

Dünyanın en çok kullanılan mikroblog sitelerinden biri olan Twitter, desteklediği dillerin arasına önümüzdeki günlerde Türkçe’yi de ekleme kararı aldı. Twitter İcra Kurulu Başkanı Dick Costolo, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde Türkçe ile birlikte Rusça, Endozya ve Portekizce de hizmet vereceklerini açıkladı.

GÜNDE 130 MİLYON MESAJ GÖNDERİLİYOR

Costolo’nun verdiği bilgiye göre, Twitter kullanıcılarının yüzde 40’ı mobil cihazlardan mesaj gönderiyor ve yine yüzde 50’si birden fazla platformdan mesajlarını paylaşmayı tercih ediyor. Costolo, “En önemli hedefimi, bu iletişimi sürekli kılmak. Şu anda Twitter’da günde 130 milyon mesaj gönderiliyor.” dedi. Twitter’in Facebook ve Google tarafından satın alınıp alınmayacağına ilişkin spekülasyonlarla ilgili olarak da Costolo, “İnsanlar bu tür haberlerde altına mutlaka rakam yazmak ister. Bunlar sadece söylenti” şeklinde cevap verdi.

UNUTULMAZ TWITTER ANLARI

Twitter’ın vataşdaş gazeteciliği etkisiyle ilgili olarak, New York’ta Hudson Nehri’ne zorunlu iniş yapan US Airways uçağının iniş anının ve Dünya Kupasını kazanan İspanyol Milli Takımı oyuncusu Carles Puyol’un İspanya’ya döndüklerinde çektiği fotoğrafı paylaşmasının oluşturduğu etkiyi örnek veren Costolo şöyle devam etti: “Çektiği nefis fotoğraflarl benzersiz bakış açısı sağlayan insanları da Twitter platformunda tanırsınız. O insanı tanımanıza bile gerek yoktur. Üstelik yetenekli telefonlar dışında en ucuz telefonlar bile SMS ile Twitter mesajı göndermek için bile kullanılıyor.”

MISIR VE TUNUS’TA TWITTER ETKİSİ

İnternet yasaklarına da değinen Costolo, “Mısır ve Tunus gibi ülkelerde kullanıcılara önemli destek olduk. Arapça ve diğer dillerde de destek vermek istiyoruz. Ancak henüz sağdan sola dil desteği yok ve bunu yapmamız gerekir. Ancak Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için Twitter kısa mesajla da hizmet veriyor.” Şeklinde konuştu.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Vodafone CEO'su Colao: Türkiye mobil internette rekor büyüdü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir