Shadow

Turp gibi bir mobil ödeme sistemi: WINWIN

2006’da yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Global Payment, ödeme sistemleri sektörüne yeni bir araç kazandırdı. Şirketin ‘WINWIN’ ve ‘Turp’ adıyla geliştirdiği iki ayrı ödeme sistemi, bugün Türkiye’de 100 bine yakın kişi tarafından kullanılıyor.

Bilişim Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan, Global Payment, Genel Müdürü Harun Beraha, “Sistemlerimiz, restoran, market ya da diğer satış noktaları için büyük kolaylıklar sağlıyor. ‘WINWIN’ ve ‘Turp’ sistemleri, yemek çeki, alışveriş kuponu, alışveriş çeki gibi amaçlarla kullanılabiliyor. Çek verilecek kişinin telefon numarası sisteme tanımlanıyor ve kişinin bağlı olduğu kuruluş, istediği kadar nakit tutarını sistem aracılığıyla kişinin hesabına yüklüyor. Kişiye SMS’le bilgilendirme yapılıyor. Harcama sırasında kişilerin yanlarında sadece cep telefonu bulunması yeterli oluyor.” dedi.

Global Payment ödeme sistemlerinin en büyük avantajlarından biri de alışveriş çeki basım ve POS cihazı kağıt maliyetlerini sıfıra indirmesi. Tamamen kağıtsız bir ortamda sağlanan alışveriş süreci nedeniyle büyük oranda tasarruf yapılıyor. Kullanıcı bir restoran ya da alışveriş noktasına gittiğinde kendisine ödeme için WINWIN cihazı getiriliyor.

Tutar ekrana yazıldıktan sonra, müşteri cep telefonunu ve 4 haneli şifresini tuşluyor. Onay tuşuna basıldıktan sonra ekrana ‘Ödendi’ mesajı çıkıyor ve kullanıcıya SMS’le harcama tutarı ve kalan bakiyeyi bildiren mesaj geliyor. Alışveriş böylece kağıtsız bir şekilde tamamlanmış oluyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Gelecek'in masaüstü vizyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir