Shadow

Türkiye’siz siber güvenlik olmaz

Amerika’nın Sesi’nde yer alan bir habere göre, 15 ülke siber ortamda güvenliğin sağlanması konusunda bazı ilkeler üzerinde anlaşmaya varmış.

Amerika, Rusya ve Çin’e ek olarak toplantılara katılan ve temel ilkeleri kabul eden ülkeler, Beyaz Rusya, Brezilya, İngiltere, Estonya, Fransa, Almanya, Hindistan, İsrail, İtalya, Katar, Güney Afrika ve Güney Kore olarak sıralanıyor.

Maalesef bu ülkeler arasında Türkiye’yi göremedim. Bugün siber ortamda güvenlik çok önemli. Savaş uçaklarından, donanmanın gemilerine, denizaltılara, GPS uydularının kılavuzluğunda yol alan füzelere, bilgisayar sistemleriyle çalışan tüm askeri ve sivil teknolojik araçlar, siber saldırı tehdidiyle karşı karşıya. Gelebilecek bir saldırı, tüm bu araçlarınızın işlerliğini yitirmesine neden olabilir.

Bu nedenle  Birleşmiş Milletler’e internetin kullanımı konusunda uluslararası standartların geliştirilmesi, siber güvenlik yasalarının paylaşımı, gelişmekte olan ülkelerin bilgisayar sistemlerinde güvenlik önlemelerinin alınabilmesi için destek verilmesi gibi öneriler yapmaya hazırlanan bu girişimde Türkiye de mutlaka yerini almalı.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Masada laptop, cepte telefon olan Motorola ATRIX Türkiye'de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir