Shadow

Turkcell, yeni konseptle ücretsiz eğitime odaklandı

Türkiye’nin en büyük teknoloji mağazasını İzmir Karşıyaka’da açan Turkcell, yeni mağaza konseptiyle, ürünleri test edip satın almanın yanı sıra isteyenlere ücretsiz eğitimler de vermeyi hedefliyor.

Teknoloji ürün ve hizmetlerinin yurt çapına yaygınlaştırmak için çalışmalarını hızlandıran Turkcell, yeni mağaza konseptiyle, hem ürünleri canlı olarak deneyimleme, hem de gerektiğinde ücretsiz eğitim alma imkanı verecek mağazalar açma kararı aldı. Yeni konseptin ilk mağazasını İzmir Karşıyaka’da açın Turkcell, 5 katlı mağazanın her katında farklı bir hizmet veriyor. Türkiye’nin en büyük teknoloji mağazasının açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Bu mağaza konsepti Türkiye ve hatta Avrupa’da bir ilk. 5 katlı binada, kat kat teknoloji sunuyoruz. Dünyada bu trendin öncüsüyüz, öncüsü olacağız. Turkcell’in en büyük farkı, kullanıcı deneyimi, müşteri deneyimi. Aklınıza gelebilecek her türlü teknolojiyi, akıllı cihazları, tablet bilgisayarları bu binada test edebiliyorsunuz. Bugün bu binada 1000 megabit interneti test edebilirsiniz. Müşteri Hizmetleri, Teknik Destek, Canlı Deneyim ve Teknoloji Eğitimi gibi farklı hizmetle sunuyoruz. İstiyoruz ki, vatandaşımızın öğrenmek istedikleri varsa gelsin, danışsın. 7’den 70’e herkese burada ücretsiz eğitim vereceğiz.” dedi.

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

Önümüzdeki dönemde müşterilere daha iyi odaklanacaklarını ifade eden Ciliv şunları söyledi: “Yeni dönemde müşterilerimizle daha fazla yakınlaşacağız. Ürün ve hizmetlerimizi onlara götüreceğiz. Toplan 16 mağaza için 2.6 milyon TL yatırım yaptık. Müşterilerine daha fazla değer yaratan firmalar kazanacak. İzmir’deki çağrı merkezimiz, Türkiye’de açtığımız çağrı merkezleri arasında en büyüğüydü, bir numarasıydı. Şimdi bugün açtığımız 5 katlı mağaza konsepti de Türkiye’deki en büyük mağazamız. İşimiz teknoloji. Ama esas işimiz insan. Hem Turkcell olarak personelimizi ve vatandaşlarımızı eğitmek temel görevimiz. Türkçe’de güzel bir söz var; nerede hareket orada bereket. Bu mağazamız İzmir’in en hareketli yerlerinden birinde açıldı. Bu konsepti Türkiye’nin diğer şehirlerine de yayacağız.”

GÜNDE 4500 KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar ise, açtıkları mağaza konseptiyle her katta farklı hizmet sunmak üzere farklılık yarattıklarını söyledi. İzmir Karşıyaka’da açılışı yapılan 700 metrekarelik mağazanın 1018. mağaza olduğunu ifade eden Acar, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yayılmış 326 çalışanımız, teknolojik eğitim vermek üzere yetiştirildi. Turkcell olarak çalışanlarımıza 300 bin saat eğitim veriyoruz.” şeklinde konuştu.  Turkcell’in toplam 77 bin metrekarede müşterilerin hizmet sunduğunu hatırlatan Acar, şunları söyledi: “Turkcell İletişim Merkezleri’ni ziyaret edenlerin yüzde 30’u gençler, yüzde 15’i ise çalışmayan kitle. Çalışmayan insanlar bile teknolojiyle yakından ilgileniyor. Her mağazamızı günde ortalama 850 kişi müşteri ziyaret ediyor. Bu mağazada günde 4500 kişiye ulaşıldı. Bu bir rekor. 200 adet cep telefonu var. Tüm bu cihazlar çalışır halde ve deneyimlenebilir durumda. Müşteriler canlı olaran cihazları deneyimlemek sonra da kapalı kutuyla satın almak istiyor.”

GENÇLERİN DİLİNDEN ANLAYAN PERSONEL

Her katta farklı bir tecrübe sunduklarını ifade eden Acar, “Örneğin 5 katlı İzmir Karşıyaka mağazamızın 3. katı, gençlerin katı. Onlar gibi yırtık kotlar giyinen, onların anladığı jargonla konuşan, onların dilinden anlayan personelimiz onlarla temas kuracak. Gençlik katında gitarını satmak isteyenden, labrador köpeğini satmak isteyene kadar herkes buluşabiloecek. 30 kişi mağazada uzman olarak görevli. Hepsi de birbiriyle kulaklıklarla iletişim halinde. Bir uzmanımız, kendisine yöneltilen soruya cevap bulamıyorsa, tüm uzmanlarımıza bu bağlantı ile sorabiliyor. Dolayısıyla, bu mağazadan sorulara cevap almadan ayrılmak mümkün olmuyor.” dedi.

İlginizi çekebilir:  TTNET Oyun'la haydi maça

Bilgi için ABD’ye gitmeye gerek kalmadı

İnternet teknolojisinin bilgiye her yerden ulaşma fırsatı sunduğunu beliren Ciliv şunları söyledi: “Mobil Ofis, VINN gibi teknolojileriyle, büyük bir momentum yakalandığını görüyoruz. İnsanlar yazlıklarında bile VINN ile internete bağlanıyorlar. Amerika’daki Massachusetts Institute of Technology (MIT), bütün derslerini internette çevrimiçi olarak bedavaya dünya insanlarına sunuyor. Ben bilgiye ulaşmak için Amerika’ya gittim, orada eğitim gördüm. Artık sayesinde gitmeye bile gerek kalmadı. Kayserili bir girişimci, internetten gördüğü, öğrendiği bilgi birikimini kullanarak, o ürünü kendi şehrinde üretebiliyor. Mobil Şirket vizyonumuz, teknolojileri kurumsal müşterilere anlatmaktı. Bu yeni mağaza konseptimiz ise, vatandaşımıza teknolojiyi doğru anlatmayı amaçlıyor.”

İzmir’in gelişmesi teknolojiyle orantılı

Ciliv, Turkcell’in Türkiye’nin en büyük mağazasını İzmir’de açmasının, Eski Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bu şehirden aday olup olmamasıyla ilgisi olup olmadığı sorusu üzerine, şunları söyledi: “Eski Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, mühendislikten gelen, Türkiye’de altyapı yatırımlarına büyük önem veren biri. Bizim bu mağazayı İzmir’de açıyor olmamız bir başlangıç. İzmir’in gelişmesi ve kalkınmasında teknolojik altyapısının güçlenmesi çok önemli. Turist olarak gelen yabancıların burada daha fazla kalmalarını sağlamak için, iyi bir iletişim altyapısı sunarak burada kaldıkları süreyi uzatmak lazım.” Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Baz istasyonlarının zararlı olduğuna ilişkin iddialarla ilgili bir sorun üzerine ise şunları söyledi: “Güneşin yarattığı radyasyon, baz istasyonlarından daha fazla. Almanya’da 40, Türkiye’de 10 kullandığımız baz istasyonlarımızın gücü. Halkımız boşuna endişelenmesin. İnsanlar doğru bilgilere bakarak karar versinler.”

3G yeni bir dünyanın kapısını açtı

Mobil şebekeler üzerinden 3G internet hizmeti verilmesinin iletişimde yeni bir çığır açtığını hatırlatan Ciliv şunları söyledi: “3G, girdiğimiz yeni dünyanın kapısıydı. 3G ile internet daha fazla önplana çıkacak, internet halkın cebine girecek. Dünya da 6 milyon insan cep telefonlarından sesli iletişim kuruyor. Şimdi yeni dönemde mobil interneti nasıl 5-6 milyar kişiye nasıl ulaştırırız onun planları yapılıyor. Her zaman yerde mobil internetin gücünü kullanacağız. Ben bunu bizzat yaşıyorum. Mobil internetle işimi daha iyi yönetiyor, mobil uygulamalarla hayattan daha fazla değer alıyorum. Teknoloji, her yerden, her zaman bilgiye ulaşmayı mümkün kılıyor. Her yerde iletişim kurmak, her herden işi sürdürebiliyor olmak avantajını sağlıyor. Harvard Üniversitesi’ndeki bir bilgiye sokaktaki insanların cep telefonlarınden erişebilmelerini sağlıyoruz. Anneler sağlık bilgilerine anında ulaşacak, domates güvesi geldiği zaman çiftçimize bunu ulaştırıyoruz. Eskiden SMS’le bunu ulaştırıyorduk. 165 bin çiftçimize bu bilgiyi ulaştırdık.”

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir