Televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tablet bilgisayarlardan TV izleme imkânı veren Tivibu platformu ile bugüne kadar 1 milyon kişiye ulaştıklarını açıklayan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “Tivibu Ev’in kullanıcı sayısı 16 ayda 100 bine ulaştı. 81 ilde bu hizmeti vererek Tivibu Ev’le sektörde bir başarı hikâyesi yazdık.” dedi
TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Tivibu Ev kullanıcı sayısının 100 bin aboneye ulaştığını açıkladı. 81 ilde 16 ay önce hizmete giren Tivibu Ev’in bu sürede büyük bir kitleye ulaşmasının önemli bir başarı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Sektörümüzde bir başarı hikayesi yazıyoruz” dedi. Bodrum Rixos Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, Tivibu ile televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tablet bilgisayar olmak üzere dört ekrandan ses, görüntü ve veri alışverişi sağladıklarını söyledi. Tivibu platformunun Türkiye’de televizyon yayıncılık anlayışını tamamen değiştiren yeni bir teknoloji olduğunu ve televizyonun kontrolünü izleyiciye verdiğini belirten Yılmaz, “Tivibu platformumuz, bugüne kadar 1 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Tivibu Web ile başladığımız hizmetimize, Tivibu Ev ve Tivibu Cep’i ekledik. Tivibu Ev ile her geçen gün daha çok TV izleyicisine ulaşıyoruz. 16 ay gibi kısa bir dönem içerisinde 100 bini aşkın Tivibu Ev kullanıcısına ulaştık. Hedefimiz, ulaştığımız kişi sayısını her geçen gün artırmak ve izleyicilerin en çok tercih ettiği TV platformu olmak.” şeklinde konuştu.
EN ÇOK ABONE MARMARA’DA
Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre en çok Tivibu Ev abonesi olan bölgeler sıralamasında 46.000 ile Marmara Bölgesi birinci sırada. Marmara’yı 21.00 abone ile İç Anadolu Bölgesi, 15.000 aboneyle de Ege Bölgesi izliyor. Tivibu Ev’in en çok kullanan iller sıralamasındaysa, 37.000 aboneyle İstanbul birinci, 17.00 aboneyle Ankara ikinci, 11.500 aboneyle İzmir üçüncü. Tivibu Ev’de en çok aboneler en çok ‘Tekrar İzle’ özelliğini kullanıyor. ‘Tekrar İzle’ ile, kullanıcılar dizi ya da programları kaydetmeye gerek kalmadan 1 hafta süresince tekrar izleme fırsatı buluyor. Tüm Tivibu platformlarında Tekrar İzle, Seç İzle ve Kırmızı Halı özellikleri kullanılarak bugüne kadar toplamda 30 milyona yakın içerik izlendi. Kırmızı Halı filmleri arasında en popülerleri, sinemalardan hemen sonra Tivibu’da gösterime giren 2012 yapımı filmler izleniyor. Yerli filmler de büyük ilgi görüyor.
İZLERKEN SOSYALLEŞTİRİYOR
Tivibu’nun Sosyal Tivi uygulamasını hakkında ise TTNET Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata bilgi verdi. Tivibu Ev’i interaktif bir platform haline getirmek üzere Sosyal Tivi uygulamasını başlattıklarını belirten Alpata, “Sosyal Tivi ile Tivibu üyeleri TV üzerinden arkadaş listesi oluşturabiliyor. Kumandaları aracılığıyla birbirlerine mesaj gönderebiliyor. 2 ay gibi kısa bir süre içinde 20 bin kişi Sosyal Tivi uygulamasını kullanmaya başladı. Sosyal Tivi uygulaması ile abonelerimiz, canlı yayın esnasında herhangi bir programı beğenebiliyor, arkadaş grubu oluşturabiliyor, seyrettiği film ve dizileri arkadaşlarına önerebiliyor, hatta dilerse birbirlerinin izlediklerini takip edebiliyorlar. Öneriyi alan kullanıcı tek tuşa basarak önerilen içeriği izleyebiliyor, Twitter’a bağlanarak sosyal mecralarda paylaşım yapabiliyor, Flickr’da fotoğraf albümlerini gezebiliyor ve fotoğraf yükleyebiliyor. Sosyal Tivi uygulaması, arkadaşlarınıza yemek tarifleri önermenizi bile mümkün kılıyor. Bu uygulamamız sayesinde, televizyon artık karşılıklı haberleşme aracına dönüşüyor.” şeklinde konuştu.
2011 CİROSU 3 MİLYAR TL
TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 2006 yılında sadece bir internet servis sağlayıcısı olarak kurulan TTNET’in, kısa sürede hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olduğunu, 2011 yılsonu itibarıyla 6 milyonu aşkın aboneye ve 3 milyar TL ciroya ulaştıklarını söyledi. Yılmaz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “TTNET, teknolojiyi izleyen değil, üreten bir şirket. Başarımız artık Türkiye’yle de sınırlı değil. İngiltere merkezli Point Topic’in 2012 ilk çeyrek verilerine göre, DSL bazında 100’ü aşkın ülkeden 300’ü aşkın internet servis sağlayıcısının değerlendirildiği raporda, abone sayımızla dünyanın en büyük 10 internet servis sağlayıcısı arasındayız. Avrupa’daki servis sağlayıcılar arasında ise aynı kriterlere göre beşinci sıradayız. Bir başka deyişle dünya liginde yerimizi aldık.”
‘NET’ KULLANIMI 897 KAT ARTTI
Türkiye’deki internet kullanımı rakamlarını da paylaşan Yılmaz, “Türkiye’nin internet kullanımına baktığımızda, 19 yılda katettiği süreç sadece bir başlangıç olarak görülüyor. Bugün Türkiye’de toplam internet kullanıcı sayısı 35 milyonu aşmış durumda. İnternet, evlerin, ofislerin ve sokakların vazgeçilmezi haline geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu’nun (BTK) verilerine göre; Türkiye’nin ADSL ile tanıştığı 2003 yılı sonunda 18 bin 604 olan genişbant internet abone sayısı, 2012 yılı birinci çeyrek itibarıyla 897 kat artışla 16.7 milyona ulaştı. Günümüzde temel ses ve veri iletişiminin yaklaşık yüzde 40’ı internetten yapılıyor. 2023 yılına doğru bu oran yüzde 90’lara çıkacak.” dedi.
EĞLENCE SOSYAL AĞLARDA
Sosyal ağ kullanım oranının yüzde 30’lardan yüzde 85’lere çıkacağını ve eğlence ihtiyacının yüzde 90’ının internet üzerinden karşılanır hala geleceğini ifade eden Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ortalama veri kullanımının 2008’den bugüne kadar 4 kat arttığını görüyoruz. Limitli paketlerimizden limitsiz paketlerimize doğru geçişin yine bu zaman aralığında yüzde 100 oranında arttığını gözlemliyoruz. Türkiye’de 35 milyon kişi internet kullanıyor ve kişi başı kullanım 25 GB’ı aşmış durumda. Türkiye internet kullanımında Avrupa’da ikinci sırada; aylık 34 saat kişi başı internet kullanımı mevcut. Tüm bu gelişmeler bize gösteriyor ki; halkımız interneti çok sevdi ve gittikçe daha fazla kullanıyor, daha fazla veri tüketiyor.”
81 İLE FİBER İNTERNET VERİYORUZ
Yılmaz, internetin sosyal hayattaki yerinin genişlemesine ve kullanım alışkanlıklarının değişmesine paralel olarak, 2012 Şubat’ında fiber altyapı üzerinden hızlı internet hizmetini başlattıklarına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “81 ilde, erişim altyapısı ve kullandıkları paketleri uygun olan mevcut müşterilerimizi, kotasında ve faturasında herhangi bir değişiklik olmadan otomatik olarak fiber hızında internet kullanımına geçiriyoruz. Türkiye’de fiber internet kullanımının yaygınlaşması, bu teknolojiye bağlı olarak yeni ihtiyaçların doğmasını sağlayacak ve kendine bir ekosistem oluşturacak. Bu sayede yeni pazarlar ortaya çıkacak, farklı iş fırsatları doğacak.”
TTNET AKILLI EV İŞİNE GİRİYOR
TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, daha da hızlanan internetin tüm yaşam alışkanlıklarımızı değiştireceğine de dikkat çekerek, “TTNET bu anlamda gelecek yıl itibarıyla yeniliklere hazırlanıyor. Evlerinize sensor ve kameralarla irtibatlı bir bilgi kutusu koyulacak, buradan eşiniz çocuğunuz eve geldiğinde size bir mesajla bilgilendirme gelecek. Uygun ev aletleriniz uzaktan kontrol edilebilecek, ilişkilendireceğimiz her şey perdeniz-kapınız açılacak ve hareketlenecek. Gelecek yıl itibarıyla işte tüm bunlara olanak sağlayan ‘akıllı ev’ konseptini kademe kademe hayata geçireceğiz. Rekabet artık veride ve bütünleşik iletişim hizmetlerini sunabilme noktasında. Fiber dönüşümün ardından akıllı ev dönüşümü de başlayacak.” dedi.
- Fotoğraftakiler: (Soldan sağa) Yaman Alpata (Dijital Medya Pazarlama Direktörü), Abdullah Orkun Kaya (Finans Genel Müdür Yardımcısı), Dr. Feridun Alkan (Dijital Medya & Satınalma Kıdemli Direktörü), Tahsin Yılmaz (TTNET Genel Müdürü), Şahin Şen (Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı), İlker Koçak (Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı), Lebin Ebru Çokişler (Kurumsal İletişim Direktörü).
Video: Profesyoneller için | Logitech MX Master 3 fare incelemesi
Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!