Shadow

Teknoloji şirketleri hızlı büyüdü

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı’nda Logic Bilişim, son beş yılda yüzde 28617 büyüme kaydederek birinci oldu. Deloitte Türkiye’den Tolga Yaveroğlu, “Türk teknoloji şirketlerinin bu yıl da gösterdiği performans ve elde ettikleri başarı çok etkileyici.” diyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine Avrupa ve dünyaya açılma fırsatı sunan Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nın 2011 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye’de altı yıldır düzenlenen programın birincisi bu yıl Logic Bilişim oldu. Son beş yılda yüzde 28617 büyüme kaydederek birinci olan Logic Bilişim’i, yüzde 7093 büyüme ile Elkotek, yüzde 3380 büyüme ile Erguvan Bilişim izledi. Programın Teknoloji Özel Ödülü’ne MCD Telecom layık görülürken, büyükler ligi olarak anılan ‘Big Stars’ kategorisinde ise ilk üçte sırasıyla Aselsan, MCD Telecom ve İnnova yer aldı.

TÜRK ŞİRKETLERİ HIZLI BÜYÜYOR

Deloitte Türkiye TMT Lideri ve Ortağı Tolga Yaveroğlu, Teknoloji Fast50 Programı’nda yer alan firmaların değişen ekonomik koşullarda dahi bu kadar etkili bir büyümeye sahip olmalarından memnun olduklarını dile getirerek, Deloitte olarak küresel bilgi birikimi ve deneyimi teknoloji sektörünün hizmetine sunmaya devam edeceklerini söyledi. Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı firmalarının CEO’ları ile yapılan araştırmadan elde edilen sonuçları da değerlendiren Yaveroğlu, “Önümüzdeki 12 ayda CEO’lar firmalarının büyümeye devam edeceğine inanıyorlar ama bir önceki yıla göre daha az iyimserler. Türk teknoloji şirketlerinin bu yıl da gösterdiği performans ve elde ettikleri başarı çok etkileyici. Bu bakımdan programda yer alan bütün şirketlerimizi kutlarım” dedi.

ANKARA’DAN YILDIZLAR ÇIKIYOR

Bu yıl öne çıkan bir diğer konu ise, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nda yer alan firmaların çoğunun İstanbul ve Ankara ağırlıklı olması ancak geçen yıla oranla Ankara firmalarında artış gerçekleşmesi oldu. Ağırlıkla yazılım ve telekomünikasyon sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren firmaların son beş senedeki büyüme oranlarının ortalaması yüzde 1335 olarak gerçekleşti.

İlginizi çekebilir:  TechnoLogic - 9. Bölüm

Gelecek için temkinli olmakta yarar var

Deloitte Teknoloji Fast50 CEO Araştırması’na göre; geçtiğimiz yıllarda yaşanan ekonomik krize rağmen geleceğe umutla bakan CEO’lar değişken ekonomi nedeniyle artık daha temkinliler. Firmalarının önümüzdeki 12 ayda organik olarak büyüyeceğini söyleyen CEO’lar Asya Pasifik ve EMEA bölgesinde de büyümeyi bir fırsat olarak görüyor. Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacağına inanılan ve şeffaflığı sektöre getirecek Yeni Türk Ticaret Kanunu’na ise CEO’lar pozitif yaklaşıyor ve firmaların çoğunun hazır olduğu görülüyor. Daha fazla bilgiye www.deloitte.com.tr/fast50 adresinden ulaşılabilir.

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir