Shadow

Serpil Hanım’ın Türkiye’de yapacak daha çok işi var

Vodafone Avrupa CEO’su Michel Combes, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın Vodafone Grup içinde yurtdışında başka bir göreve atanacağı iddialarına ilişkin, “Türkiye’de yapılacak çok iş var. Gruptaki dönüşümün kalbinde Türkiye’nin olması önemli. Türkiye, Vodafone Grup’a katkı sağlamaya devam edecek.” dedi.

Vodafone Avrupa CEO’su Michel Combes, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın Vodafone Grup içinde yurtdışında başka bir göreve atanıp atanmayacağı sorusu üzerine, “Her şeyden önce Türkiye’de yapılacak çok iş var. Gruptaki dönüşümün kalbinde Türkiye’nin olması önemli. Türkiye, Vodafone Grup’a katkı sağlamaya devam edecek.” dedi. İspanya’nın Barcelona kentinde devam eden Mobil Dünya Kongresi (MWC 2012) kapsamında Türkiye’den basın mensuplarıyla bir araya gelen Combes, “Serpil Hanım’ın öncülüğünde Vodafone Türkiye’nin sağladığı gelişmeden ve dönüşümden gurur duyuyoruz. Bu başarıda Vodafone Türkiye’nin geliştirdiği uygulamaların büyük bir payı var. Vodafone Türkiye’deki bu başarı diğer ülkelerde de örnek olarak anlatılıyor. Türkiye’de çok ciddi bir altyapı yatırımı yaptık. İyi bir veri tüketimi gelişimi sağladık. Mobil internetin herkese sunulması için önemli çalışmalar yaptık. Türkiye’deki ilerlemede dolayı çok memnunuz. Verimlilik, kullanım ve kişisel tecrübe açısından tablet bilgisayarları 3G’li olması gerektiğini savunuyoruz.” şeklinde konuştu. Combes, Türkiye pazarında artan rekabetin kendilerini nasıl etkilediği sorusuna şu cevabı verdi: “Rekabet her yerde var. Rakiplerimizi yenmekten de memnununuz. Hibrit tarifeyi muhtemelen Türkiye’de ilk yapan biziz. İnovasyonda verimlilik önemli.”

OKSİJEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Geçtiğimiz yıl 25 şubatta Türkiye’deki Oksijen AR-GE’nin Vodafone Grup’un küresel i inovasyon merkezi olduğunu ilan ettiklerini hatırlatan Combes, “Oksijen AR-GE, çok önemli bir şirket. Oksijen’in geliştirdiği çok önemli ürünleri bugün Barselona’da sergiliyoruz. Locate haricinde One API uygulamaları da sergileniyor. Bu platformu diğer uygulama geliştiricilere de açıyoruz. Vodafone Türkiye ve Oksijen’in dönüşümüne baktığınızda buna ne kadar önem verdiğimizi anlayacaksınız. Telekomünikasyon şirketlerinin hizmetleri bizim geliştirdiğimiz platformlarla gelişecek. Bu nedenle Oksijen’in bizim için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. One API bu anlamda Vodafone Grubu açısından önemli bir stratejidir.” dedi.

İlginizi çekebilir:  Sosyal medyada AA kriterleri

HİBRİT TARİFEYİ İHRAÇ EDİYORUZ

Oksijen AR-GE’nin geliştirdiği ‘Hesabını Bilen Tarife’ ile ilgili de bilgi veren Combes, “Hibrit tarife ile aboneler alacakları hizmetleri diledikleri gibi kendileri belirleyebiliyorlar. Hibrit tarifenin Türkiye’de ocak ayında lansmanı yapıldı. Başarılı bir şekilde ilerliyor. Daha sonra diğer ülkelerde de bu hizmeti sunmayı planlıyoruz. Hibrit hafife yakında İrlanda’da kullanıma geçecek.” şeklinde konuştu. Ekonomik internet paketi CEPNET’in yeni abone kabul etmeme kararı hatırlatılması üzerine ise Combes, “Bizim için önemli olan müşterilerimize iyi bir internet deneyimi sunmak. CEPNET gibi paketlerde belli bir kotadan sonra internet hızı düşüyor. Bu da kullanıcıya iyi bir internet deneyimi yaşatmıyor. Bu nedenle biz kademe kademe kullanıcının kotasını dolayısıyla da deneyimini artıracağı teklifleri müşterilerimize sunmaktan yanayız” dedi.

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir