Shadow

Öne çıkan robot süpürge modelleri

robot süpürge

MELİH BAYRAM DEDE

Temizliği pratik hale getiren robot süpürge ürünleri çok tercih ediliyor. Robot süpürgeler gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra sizin müdahalenize gerek kalmadan belirlediğiniz alanları belirlediğiniz periyotlarda temizliyor ve size zamanı daha iyi değerlendirme fırsatı veriyor. Çoğu robot süpürge akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz mobil uygulama üzerinden yönetilebiliyor, evden uzaktayken bile talimat verebilmenizi sağlıyor. Sadece süpürme değil, paspas yapma özelliğine sahip modellerin de yer aldığı pazarda, klasik elektrikli süpürgelerin papucu neredeyse dama atılıyor. Bu hafta MediaMarkt internet mağazasından dört farklı markanın robot süpürge ürünlerini seçtim ve alışverişinizde size kolaylık sağlamak istedim. Hazırsanız gelin hemen başlayalım:

iROBOT Roomba i7+ Robot Süpürge

Listeme aldığım ilk robot süpürge, iROBOT firmasının Roomba i7+ modeli. Bu ürünün en önemli avantajı, otomatik kir boşaltma sistemi Clean Base ile çalışıyor olması. Böylelikle temizlik sırasında toplanan kirler otomatik tahliye ediliyor ve yaklaşık 2 ay boyunca süpürme işlemiyle ilgili cihazın temizliğini düşünmek zorunda kalmıyorsunuz. Roomba i serisi ürünler, kendine özgü, iAdapt 3.0 Navigasyon içeren Akıllı Haritalama özelliğine sahip. Mekânın haritalamasını çıkardıktan sonra temizlik sorunsuz yerine getiriliyor. Roomba i7+ robot süpürge, iRobot HOME adlı mobil uygulamayla yönetilebiliyor. Roomba i7+, temizlik sonrası ayrıca satın alabileceğiniz Braava robot paspasa mesaj iletiyor ve sırasının ona geldiğini bildiriyor.

Xiaomi Mi Robot Pro Robot Süpürge

Evinizin temizliği için tercih edebileceğiniz bir başka ürün ise, Xiaomi firmasının Mi Robot Pro modeli. Tek cihazla hem süpürme hem de paspas işlevini yerine getiren bu ürün, önce yeni nesil LDS lazer navigasyon sistemiyle kullanmak istediğiniz mekânın haritalamasını yapıyor. Xiaomi Mi Robot Pro, 3 farklı senaryoda kullanılabiliyor. Bunlar; süpürme + silme, yalnızca süpürme veya yalnızca silme. Bu modlardan birini belirledikten sonra ürün görevini başarıyla yerine getiriyor. Mi Home uygulamasını akıllı telefonunuza yükledikten sonra gerekli tüm ayar ve temizlik yönetimini uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Uygulamadan evde olmasanız bile Xiaomi Mi Robot Pro’ya temizliğe başlama talimatı verebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  En iyi robot süpürge hangisi?

Roborock S5 Max Robot Süpürge

Kuru ve ıslak zemin temizliği için öne çıkan modellerden bir diğeri, Roborock firmasının S5 Max adlı ürünü. Lazerle evinizin haritalamasını yapan ve mobil uygulama üzerinden her yerden yönetebileceğiniz bu ürün, hem süpürme hem de paspas yapma fonksiyonlarını yerine getirebiliyor. Sanal bariyerler oluşturabilme özelliği sayesinde, evinizdeki ahşap zeminlerde su kullanarak paspas yaparken, doğal olarak ıslak temizlik tercih etmeyeceğiniz halılarda ise kendiliğinden kuru temizlik moduna geçiyor. Çok sayıda sensöre sahip olan Roborock S5 Max, duvarlara çarpmıyor ve temizlik sırasında merdivene rastlarsa basamaktan asla düşmüyor. Bir başka faydalı özelliğiyse Amazon Alexa ile sesli komut desteğine sahip olması.

Viomi V3 Max Robot Süpürge

Tavsiye edeceğim son robot süpürge, Viomi firmasının V3 Max modeli. Süpürme ve paspas fonksiyonlarını bir arada bulunduran Viomi V3 Max, kullanacağınız mekânın haritalamasını lazerle çıkardıktan sonra MiHome uygulamasıyla akıllı telefondan yönetilebiliyor. Google Asistan ve Amazon Alexa Asistan üzerinden sesli komutla da kullanılabilen bu robot süpürge, sahip olduğu sensörler sayesinde herhangi bir yere çarpmadan istediğiniz alanlarda çalışıyor. Viomi V3 Max, farklı zemin türleri için programlanabiliyor. Bu sayede ahşap zeminde kuru ve ıslak, halıyla kaplı zeminlerde ise sadece kuru temizlik yapmasını sağlamanız mümkün oluyor. Robot süpürgenin girmesini istemediğiniz alanlar içinse sanal bariyer oluşturmanız yeterli.

Minimalist aydınlatmalı kablosuz klavye | Logitech MX Keys Mini incelemesi

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Yeni videolardan haberdar olmak için Telegram kanalıma da abone olabilirsiniz: https://t.me/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir