Shadow

Pardus 2009 Temmuz’da geliyor!

TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı açık kaynak kodlu  işletim sistemi Pardus’un yeni sürümü 17 Temmuz’da çıkıyor.

Pardus 2009 sürüm yöneticisi Onur Küçük’ün verdiği bilgiye göre, bu tarihe kadar Pardus’un dört deneme sürümü çıkacak.

Açıklanan sürüm takvimine göre, kararlı sürümün çıkışına dek, dört deneme sürümü çıkacak. Açıklanan sürüm takvimi şu şekilde gerçekleşecek:

27 Mayıs – Alfa sürümü
19 Haziran – Beta sürümü
3 Temmuz – RC sürümü
10 Temmuz – RC2 sürümü

Temmuz ayının ilk yarısında çıkacak iki ayrı aday sürümün (RC) ardından, Pardus 2009 kararlı sürümü, 17 Temmuz 2009 günü kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Pardus 2009, kullanıcılara yeni Plasma teknolojisi ve görsel efektlerle zenginleştirilmiş KDE 4 masaüstü ortamını sunacak. Sistem altyapısında ise daha fazla donanıma destek verilecek olan Pardus 2009’da, Ext4 dosya sistemi ile kullanıcılar çok daha kararlı ve performanslı bir sisteme sahip olacak.

Pardus 2009 sürümü, diğer Pardus sürümleri gibi kullanıcılara kullanımı kolay, kararlı, hızlı, güvenli bir masaüstü ortamı ve binlerce özgür yazılımı kolaylıkla kurma ve kullanma şansı verecek.

Pardus 2009 sürümü öncesinde yaşanabilecek hata ve eksiklerin tamamlanması için Pardus 2009 geliştiricileri, deneme sürümlerinin deneyimli kullanıcılar tarafından test edilmesini istiyor. Pardus 2009 testleri için Pardus Test Takımı’na katılabilirsiniz.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  eBay Skype'ı sattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir