Shadow

Paranızı YTL’ye çevirin Buffett’tan fazla kazanın

Türk ekonomisine olan güvenini göstermek için tüm parasını YTL’ye çeviren ve bu parayla kendi şirketinin hisselerinden satın alan Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Telekom’un Buffett’tan fazla kazandıracağı iddiasında.

Tüm dünyada ekonomik dalgalanmanın etkisiyle şirketler yatırımlarını azaltırken, Türk Telekom’da bunun tam tersi yaşanıyor. Yeni şirket satınalmalarıyla yola devam edeceklerini belirten Türk Telekom CEO’su Paul Doany, iki kez 1 milyon YTL, bir kez de 1 milyon dolarlık Türk Telekom hissesi satın aldığını açıkladı.

“Dolarlarımı YTL’ye çevirdim ve Türk Telekom hissesi aldım. Bu hem Türk ekonomisine hem de şirketimin performansına güven duyduğumu gösterir. Daha geçen Salı günü yeniden hisse aldım. Bir ay önce de aldım. Sahip olduğum bütün parayı Türk Telekom hisselerine yatırdım” şeklinde konuşan Doany,  yabancı yatırımcılarla olan diyaloğunu da şöyle anlattı:

“Geçtiğimiz günlerde yabancı yatırımcılara yaptığım bir sunumda da, ‘Paranızı YTL’ye çevirin ve Türk Telekom hissesi alın. Warren Buffett’tan daha fazla kazanacaksınız’ dedim.”

HİÇBİR YATIRIMI ERTELEMEYECEĞİZ

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Dünya genelinde bankacılık krizde. Ancak biz hiçbir şeyi ertelemeyeceğiz. Kendi kaynaklarımızda yeni altyapı hizmetlerini hayata geçireceğiz. Kriz süreci başarılı olma şansımızı artırıyor. Türk Telekom’un borcu olmadığı için yatırımların gecikmesi sözkonusu değil. Borcumuz olmadığı için şanslıyız. Endişe etmiyoruz” dedi. Doany, “Avrupa’daki büyük telekom şirketlerin borç oranları yüzde 3-4 oranındayken, bizim ki onda biri. Finansman da sıkıntı yaşamayız, biz kendi finans kaynaklarımızdan yararlanacağız. Geçen yıl konsolide ciromuz 9.2 milyar YTL’ydi. Bu yılki hedef de yüksek tek haneli büyüme” dedi.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Spor yaparken müzik dinleme keyfine GHP'205 ile varın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir