Shadow

Öne çıkan oyun monitörü modelleri hangileri?

oyun monitörü

MELİH BAYRAM DEDE

Bilgisayarda oyun oynarken iyi bir deneyim elde etmek, kullandığınız monitörünün teknik yetenekleriyle doğrudan bağlantılıdır. Kullandığınız monitörün ekran büyüklüğü, panel teknolojisi, ekran yenileme hızı, tepki süresi gibi detaylar, oyundan alacağınız keyfi üst seviyeye çıkarmak için önemlidir. Kavisli ekran tercih edip etmediğiniz, arka aydınlatma teknolojisi isteyip istemediğiniz de önemli detaylar arasındadır. Tüm bu teknik yetenekleri farklı markalar, farklı modellerle bize sunuyor. Bu hafta MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört adet oyun monitörüne yakından bakıyoruz. Hazırsanız gelin hemen başlayalım.

Samsung Odyssey G7 27″

Samsung firmasının Odyssey G7 model 27″ boyutunda 1000R kavisli ve Quantum Dot teknolojili QLED ekranlı monitörü, oyuncular için tercih edilebilecek önde gelen ürünlerden. 240Hz yenileme hızı ve 1ms tepki süresiyle iyi değerlere sahip olan Samsung Odyssey G7, kristal netliğinde görüntü vadediyor. Full HD’ye göre 1.7 kat daha fazla piksel yoğunluğu sağlayan WQHD çözünürlük (2560X1440) sunan ürünü kullanıcılar arka aydınlatma kullanarak kişiselleştirebiliyor. Oyunseverler, 5 farklı renk modu arasından arka aydınlatma seçimi yapma şansına sahip.

Viewsonic VX2718 27″

Oyunseverlerin tercih edilebileceği bir başka seçenek ise Viewsonic firmasının 27″ 1500R kavisli ekranı bulunan VX2718 modeli. Full HD (1920X1080) görüntü sunan monitörün ekran yenileme hızı 165Hz, tepki süresi ise 1ms. Viewsonic VX2718, Adaptive-Sync teknolojisi ile de görüntü yırtılması ve kesintili kare hızlarını ortadan kaldırarak akıcı ve kusursuz görüntüler sunma iddiasıyla satışa sunuluyor. Üründe ViewSonic’e özgü ViewMode; Oyun, Sinema, İnternet, Metin, Mac ve Mono olmak üzere farklı kullanım senaryolarına uygun özel ön ayarlar bulunması da büyük avantaj.

İlginizi çekebilir:  Yolunuzu daha kolay bulmanız için!

LG 27GN600-B UltraGear 27″

Oyun monitörü satın almak isteyenlerin değerlendirebileceği bir diğer ürün LG firmasının 27GN600-B UltraGear modeli. Ürün, 27 inç IPS ekranında Full HD (1920X1080) görüntüler sunuyor. Daha iyi oyun deneyimi için 144Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresi desteğine sahip olan LG 27GN600-B UltraGear, HDR10 ve sRGB ile daha gerçekli renkler veriyor. Bu oyun monitörü ayrıca NVIDIA G-SYNC ve AMD FreeSync Premium uyumlu. Bu teknolojiler, yüksek çözünürlüklü ve hızlı tempolu oyunlarda kesintisiz ve akıcı hareket deneyimi sağlarken, ekran yırtılması ve takılmayı en aza indiriyor.

LENOVO 66C2GAC1TK 27″

Alışveriş listeme aldığım son oyun monitörü, LENOVO firmasının piyasaya sunduğu 66C2GAC1TK modeli oldu. 27″ büyüklüğündeki IPS ekranda Full HD (1920X1080) görüntüler sunan bu ürün, 144Hz ekran yenileme hızına sahip. Tepki süresi değerlerine baktığımda ise Ekstrem Mod’da 3ms, Normal Mod’da 5ms ve MPRT ile 1ms sonuçlarının verildiğini görüyorum. LENOVO 66C2GAC1TK oyun monitörü, NVIDIA G-SYNC uyumluluğu sayesinde akıcı oyun deneyimi sunuyor. Lenovo Artery yazılımı da kullanıcılara oyun deneyimini optimize etme avantajı sağlıyor.

Profesyoneller için | Logitech MX Master 3 fare incelemesi

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Yeni videolardan haberdar olmak için Telegram kanalıma da abone olabilirsiniz: https://t.me/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir