Shadow

Notebook ve laptop satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

laptop

İş yeri ve evlerde sıklıkla notebook ve laptop kullanırız. Bu ürünlerin bizlere birçok faydası vardır. Günlük planlarımızı yaparız, film izleriz, oyun oynarız, ödev yaparız ya da çeşitli makaleler yazarız. Bütün bu ihtiyaçlarımızı dizüstü bilgisayarlar ile hızlı ve pratik bir şekilde hallederiz.

Bizlere her alanda yardımcı olan notebook veya laptopları almadan önce dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  1. İlk önce bilgisayarın markası belirlenmelidir. Markalar arasında çeşitli araştırmalar yaparak ihtiyacınıza uygun seçimler yapabilirsiniz.
  2. İhtiyacınızı belirledikten sonra özellikle gün içinde kaç saat bilgisayar ile zaman geçirdiğinizi hesaplarsanız o saate göre bir performans sağlayan bilgisayar seçebilirsiniz.
  3. Cihazı gün içinde sabit kullanıp kullanmadığınız veya daima yanınızda taşıyıp taşımadığınıza göre ürünün boyutunu ve ağırlığını seçebilirsiniz. Eğer sürekli çantanızda taşıyorsanız ağırlığı az ve boyut olarak küçük bilgisayar tercih etmek hayatınızı kolaylaştırır. Fakat boyut küçüldükçe ekran boyutunda ve çözünürlüğünde düşüş meydana gelebilir.
  4. Bilgiyarınızı sürekli mobil olarak kullanıyorsanız batarya gücünün yüksek olması şarttır.
  5. İşletim sistemi tercihinizi yapmalısınız. Microsoft’un işletim sistemi olan Windows 10 ve MacOs işletim sistemlerinden size uygun olanı tercih edebilirsiniz. İki işletim sisteminin de kendine has yenilikçi özellikleri mevcuttur.
  6. Çok hızlı bir bilgisayar almak istiyorsanız bilgisayarın RAM’i yüksek olmalıdır. Eğer düşük olursa, otomatik olarak hızınız da düşer ve zaman kaybı yaşarsınız.

Aradığınız bütün özelliklere sahip olmasını istiyor ancak maliyeti düşük bir bilgisayar arayışındaysanız avansas.com’u ziyaret edebilirsiniz. Bilgisayar ve donanımları ile ilgili bütün ürünler uygun fiyatlıdır.

Notebook ve laptop kullanmanın avantajları nelerdir?

Teknoloji gelişiyor ve değişiyor. Teknolojiye ayak uyduran sadece bizler değil, aynı zamanda çeşitli cihazlar da ayak uydurur. Bunların başında ise bilgisayarlar gelir. Bilgisayarlar masaüstü ve dizüstü olmak üzere ikiye ayrılırlar.

İlginizi çekebilir:  Taşıt kredisi kabusunuz olmasın!

Günümüzde neredeyse herkes tarafından dizüstü bilgisayar tercih edilir. Sebebi ise birçok avantajının olmasıdır. Dizüstü bilgisayarların avantajları arasında aşağıdakiler bulunur:

  • Masaüstü bilgisayar adı üzerinde bir zeminde durur ve sabittir. Ama dizüstü bilgisayarınızı istediğiniz her alanda konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Çeşit ve seçenek olarak notebook ve laptop daha fazladır.
  • Batarya özelliği olduğu için elektrik kesintilerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.

Sizler de bu avantajlardan faydalanmak isterseniz Avansas’tan her bütçeye uygun notebook ve laptop modellerine göz atabilirsiniz.

Kaliteli bir notebook ve ‘laptop’ta bulunması gereken özellikler nelerdir?

Notebook ve laptoplarda neredeyse binlerce özellik vardır. Bu özelliklerin en önemlilerini şu şekilde listeleyebiliriz:

  1. Gün boyu bilgisayarın ekranına bakıyoruz. Ekranın boyutu ne kadar önemli ve gerekli ise çözünürlüğü de bir o kadar önemlidir. Kaliteli bir bilgisayarda full hd ekran önemli bir ayrıntıdır.
  2. Batarya ömrünün uzun olması gerekir.
  3. Hafif ve ince bir yapıya sahip olması sizler için konforlu olacaktır.
  4. Hız konusunda üst düzey olması gerekir. Bunu sağlayan en önemli etken ise RAM’in yüksek olmasıdır.
  5. Depolama alanı en yüksek cihazı seçmek en avantajlı bilgisayar seçimi olacaktır.

Yukarıdaki özelliklere sahip notebook ve laptop seçeneklerine göz atmak için en güvenilir ve uygun fiyatlı adresi avansas.com’u ziyaret edebilirsiniz.

En kaliteli notebook ve laptop modelleri nereden satın alınır?

Kaliteli ürünler kullanmak bütçenizi rahatlatırken sizlerede farklı deneyimler sunar. Kalite arttıkça bilgisayarınızdaki özelliklerde aynı oranda artar. Seçeceğiniz bilgisayara karar verdikten sonra güvenilir bir web sitesi arayışına girebilirsiniz.

İhtiyacınıza uygun en kaliteli notebook ve laptop seçenekleri şimdi Avansas’ta! Avansas’ın uygun fiyatları ve ürün çeşitleri ile 500.000 şirket tarafından tercih edilir.

Akıllı kilit nasıl kullanılır? | Yale Linus Smart Lock incelemesi

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Yeni videolardan haberdar olmak için Telegram kanalıma da abone olabilirsiniz: https://t.me/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir