Shadow

Larry Ellison Turkcell’i dünyaya örnek gösterdi

Dünyanın başlıca veri ambarı kuruluşu Oracle’ın ABD’de düzenlenen Open World toplantılarında Turkcell ve Türk mühendisliği damgasını vurdu: Dünyanın önde gelen teknoloji isimlerinden Oracle CEO’su Larry Ellison sunumlarında Turkcell’i örnek gösterdi. Toplantılarda en fazla bilgi birikimine başvurulan şirket Turkcell olurken bir Turkcell Teknoloji mühendisi Yılın Kurumsal Bilişim Mimarı seçildi.

Dünya klasmanında yazılım geliştirmeyi en önemli odağı haline getiren Turkcell Teknoloji, yazılım alanında dünyada ilkleri hayata geçirmeye devam ediyor. 2 – 6 Ekim tarihlerinde San Francisco’da düzenlenen ve tüm dünyadan 45 bin katılımcının yer aldığı Oracle Open World’de Turkcell ve Turkcell Teknoloji mühendisleri yaptıkları 12 sunum ile katılan şirketler arasında 4. sırada yer aldı.

Oracle CEO’su Larry Ellison Exadata ile ilgili olarak Turkcell’i örnek gösterdiği konuşmasında “Turkcell, 250 terabyte verisini sıkıştırarak 25 terabyte’a düşürdü. Dikkat edin bunlar 10 tane rack üzerinde yer alan depolama diskleri. Bütün bu diskleri ve tüm veritabanlarını bir tane Exadata’da topladılar.” dedi.

Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz konferansı değerlendirirken “Oracle ile yaptığımız işbirliği sonucu hayata geçirdiğimiz proje, bizim açımızdan oldukça önemli. Bu projenin dünya çapında dikkat çekmesi ise bizi mutlu etti. Böylesine geniş katılımlı bir konferansta Oracle CEO’su Larry Ellison’ın Turkcell’i örnek göstermesi bizim için gurur vericiydi. Turkcell ve Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından gerçekleştirilen sunumlara farklı sektörlerden firmaların ilgili olduğunu görmek ve sorularına konunun uzmanları olarak yanıt vermek Open World’e damgamızı vurduğumuzun bir başka göstergesiydi.” dedi.

Bu sene Open World toplantılarının yıldızı tartışmasız bir biçimde Turkcell ve temsil ettiği Türk mühendisliği oldu: Oracle toplantılarına bilgi birikimi yüksek şirketler konuşmacı olarak çağrılırken en fazla çağrılı konuşmacının Turkcell’den gelmesi dikkat çekti. Konferansta Turkcell ve Turkcell Teknoloji’den 18 konuşmacı 12 sunum gerçekleştirdiler. 34 milyonu aşkın abonesinin tüm ihtiyaçlarını eksiksiz bir biçimde yerine getirmek amacıyla hayata geçirilen sistemleri kuran Turkcell yazılım mimarlarının bilgi birikimi, toplantılara katılanların gözdesi oldu.

İlginizi çekebilir:  FATİH için her hafta Japonya'ya rapor veriyorum

Toplantıların en önemli bölümlerinden biri de tüm dünyada kullanıcıların verilerini işleyen mühendislere verilen ödüller. 2011 yılının teknoloji uzmanı, kurumsal bilişim mimarlığı ödülü ile taçlandırılan Turkcell Teknoloji çalışanı Gürcan Orhan oldu. 1994 yılından bu yana veri tabanları konusunda çalışmalar yürüten Orhan, Turkcell Teknoloji’de Sistem Mimarı olarak görev yapıyor. Kullanıcıların sorunlarını öngörebilen bir sistem kurarak daha sorun oluşmadan çözme üstüne kurulu bir sistem yaratan Orhan, dünyanın farklı ülkelerinden gelen mühendislerin verdiği oylarla bu ödülü almaya hak kazandı.

Ödülle ilgili olarak Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı, “Gürcan’ın bir çalışanımız olarak ödül almasının yanı sıra bir Türk mühendisinin 45 bin kişi tarafından izlenen bir konferansta ödüllendirilmiş olması bizi gururlandırdı. Turkcell Teknoloji olarak hedefimiz dünya klasmanında yazılım geliştiren Türk mühendislerimizin sayısını artırmak.” dedi.

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir