Shadow

Kişisel bilgiler tehdit altında

WhatsApp, Facebook, Twitter, Gmail gibi pek çok akıllı telefon uygulaması kritik kişisel bilgilerimize sahip. Yeterli güvenlik önlemi almadığımız takdirde maddi ve manevi zarara uğrayabileceğimiz siber saldırıların kurbanı olabiliriz.

hacker

Günlük hayatı pek çok yönüyle kolaylaştıran akıllı telefonlarda kişisel bilgi gizliliğinin korunmasının en önemli gündem maddesi. Çünkü her an yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarda, en önemli verilerimiz bulunuyor.

Bu nedenle telefonumuzdaki bilgilerin ele geçirilmesi, hem maddi ham manevi büyük zararlara uğramamıza neden olabilir. Çin merkezli 360 Mobile Security Global şirketinin Operasyon Direktörü Huang Yan, WhatsApp, Facebook, Twitter, Gmail gibi pek çok akıllı telefon uygulamasının çok kritik kişisel bilgilere sahip olduğunu hatırlatıyor.

VERİ KORUMA YAZILIMI ŞART

Akıllı telefon belleklerinin büyük bir bölümünde kişisel mesaj, video, ses kaydı ve fotoğraf gibi başkalarıyla paylaşılmak istenmeyecek bilgilerin yer aldığını belirten Yan, bu bilgilerin gizliliği için cihazların mutlak bir uygulama ile korunması gerektiği görüşünde.

ABD ve Avrupa’da güvenlik konusunun gün geçtikçe daha hassas hale geldiğini söyleyen Yan, akıllı telefonlar için geliştirdikleri güvenlik yazılımı 360 Security’nin bilgi güvenliğinde kullanıcılara yardımcı olduğunu söylüyor.

CEPLERE ÜCRETSİZ GÜVENLİK MÜJDESİ

Bulut temelli antivirüs yazılımı ile telefon kullanıcılarını virüs ve hacker saldırılarına karşı koruyan 360 Security, hızlandırma, gereksiz dosya temizleme, uygulama kilitleme, kayıp telefonları bulma özellikleri ile Türkiye’de 24 milyonu aşkın Android telefona ücretsiz koruma sağlayacağını açıkladı.

Yeni Toyota C-HR Hybrid otomobil hakkında bilmeniz gerekenler

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

İlginizi çekebilir:  Güçlü parola için püf noktaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir