Shadow

İnternette girişimci olmanın 16 yolu

Türkiye?nin önde gelen 16 internet girişimcisi, deneyimlerini Ekim Nazım Kaya’nın yazdığı Kaldıraç Etkisi adlı kitapta paylaştı. Mustafa Temiztaş’ın editörlüğünde yayına hazırlanan kitapta, bugüne kadar ortaya koydukları işlerle başarı sağlamış girişimciler, kritik “Maaşlı mı çalışmalı, kendi işini mi yapmalı?” sorusundan başlayarak, bir internet girişimcisinin karşılaşacağı pek çok durumla ilgili birikimlerini aktarıyor.

Giriştikleri işlerde önlerinde hiçbir örnek veya rol model olmayan, deneme yanılma yoluyla bazı gerçekleri bulmaları bazen aylar, bazen yıllar alan internet girişimcileri, aynı hatalara tekrar tekrar düşmeden yol almak isteyenler için ilk ağızdan yaşam dersleri veriyor.

Kendisi de başarılı bir internet girişimcisi olan kitabın yazarı Ekim Nazım Kaya, girişimcilik için, “Kendin için bir şey yapma isteği değil, yeni bir ürün, hizmet üreterek, ‘fark yaratma’ isteği. Bu yüzden bence girişimcilik, yalnızca kendi işini kurmak değil. İnovatif bir ürün ya da hizmet sunan küçük bir ekipte yer almak da girişimcilik. Ağır bürokratik çarklara rağmen, bir kurumun içinde sektörü değiştirecek kadar önemli bir ürün çıkaran bir takımı yönetmek de girişimcilik.” diyor.

Optimist Yayınları’dan çıkan 173 sayfalık kitap 18 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Kitap hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: www.kaldiracetkisi.com

İŞTE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞAN PATRONLAR

Kaldıraç Etkisi adlı kitapda deneyimlerini gelecek nesillerle paylaşan 16 internet girişimcisi ve şirketleri şunlar: Alper Akcan (Mikro Ödeme), Aslı Gökdere (Evmanya), Çağlar Erol (Enuygun.com), Devrim Demirel (Beriltech), Emre Aydın (Çiçeksepeti), Ersan Özer (Youlike), Fatih İşbecer (Pozitron), Hasan Yalçınkaya (Put.io), Melih Ödemiş (Yemeksepeti), Orkun Tekin (Reklamz), Özgür Alaz (Promoqube), Özgür Zan (Done), Selçuk Saraç (Sadecehosting), Serkan Borançılı (Gittigidiyor), Sina Afra (Markafoni), Tümay Asena (Nokta).

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  TechnoLogic - 76. Bölüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir