Shadow

IBM, Lotus’la e-posta maliyetini 3.2 dolara düşürdü

IBM, Lotus yazılım markasının ürünleri sayesinde firmalara elektronik posta seçenekleri sunuyor. Şirketten yapılan açıklamada, LotusLive iNotes ürünü ile firmaların aylık elektronik posta giderlerini kullanıcı başına 3 dolara kadar düşürebildikleri ifade edildi. Gelin IBM’in açıklamasının detaylarına birlikte bakalım:

Dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen Lotus ürünleri firmalara ciddi fırsatlar sunuyor. Tamamen web tabanlı olan ve kullanıcılara her yerden erişim imkanı sağlayan LotusLive çözümü, iNotes uygulaması ile beraber firmalara ekonomik elektronik posta seçeneği sunuyor. Özellikle ofis dışında görev alan çalışanlara yönelik bu uygulama, elektonik postaların, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi ortamlardan erişilmesine olanak sağlıyor. Dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip bu hizmetin maliyeti ise çalışan başına aylık 3.2 dolardan başlıyor.

Lotuslive iNotes, özellikle elektronik postalarını tek bir yerde tutmak yerine internet ağında barındırmak isteyen ve bu postalara her türlü araçtan ulaşmayı hedefleyen firmalar için üretildi. Günümüzde 18 milyondan fazla elektronik posta hesabı bu uygulama üzerinden kontrol ve takip ediliyor. Elektronik postanın yanında kurumsal anında mesajlaşma yazılımlarının da kullanılabildiği seçenekler de firmalara öneriliyor.

Böylece IT departmanlarının üzerindeki iş yükü hafifliyor, kullanıcılar her nerede olurlarsa olsunlar, elektronik postalarını takip edebiliyor, eski iletilere ulaşabiliyor. İsteyen firmalar posta kutularını Lotus Notes ile, isteyenler Microsoft Exchange ile senkronize edebiliyor. Kurumlar bütün altyapılarını Lotus’a taşımadan da bu çözümden faydalanabiliyor.

Bu çözüm başta KOBİ’ler olmak üzere her boyuttaki firma için uygun bir yapıya sahip. Elektronik postalar ve iletilerdeki güvenlik ve gizlilik gibi konular, IBM garantisi altında sunuluyor. LotusLive iNotes kullanan firmalar, bir web tarayıcısından istendiği anda güvenli bir ortamda elektronik postalarını kontrol edebiliyor, yeni postalar yollayabiliyor.

Bunun dışında akıllı telefonlar ve diğer mobil aygıtlardan elektronik postalar güncellenebiliyor, yollanabiliyor. Takvim bilgileri de yine kullanıcılar tarafından güncellenebiliyor, diğer çalışanlarla paylaşılabiliyor. Kişi listesini de kontrol edebilen kullanıcılar son olarak spam ve virüs koruması altında güvenli bir gelen kutusuna sahip oluyor.

İlginizi çekebilir:  Linux'tan güç alan medya takip sihirbazı

Konu hakkında yorum yapan IBM Lotus Satış Yöneticisi Sayın Ülkü Ceylan şunları  belirtti, “Elektronik posta ve işbirliği servislerinin web üzerinden firmalara sunulması bizce KOBİ ve yeni gelişen firmalar için son derece önemli. Aksi halde firmalar iş önceliklerine değil IT operasyonlarını nasıl yöneteceklerine zaman harcamak durumunda kalıyorlar. Böylelikle kontrol edilemeyen maliyetlerle karşılaşabiliyorlar.

Ayrıca pek çok işbirliği çözümünü firmanızın ölçeği ne olursa olsun kullanmak istiyorsunuz. Bu durumda da harcanan efor alınan fayda ile sorgulanmaya başlıyor. Güvenli, maliyeti belirli, herzaman çalışır bir işbirliği ve iletişim ortamı isteyen ve hata  yapma lüksü olmayan  KOBİ’ler bu ürünlere Türkiye’de ve dünyada büyük ilgi gösteriyor.”

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir