Shadow

Google Chrome’un patronu Türkiye’ye geliyor

Linux Kullanıcıları Derneği’nin her yıl düzenlediği “Linux ve Özgür Yazılım Şenliği” etkinliğinin sekizincisi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nün her yıl düzenlediği “Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri” etkinliğinin altıncısı bu yıl birlikte düzenleniyor.

17-18 Nisan’da gerçekleşecek etkinlik; yazılım endüstrilerini geliştirmek, yazılım maliyetlerini düşürmek, bilgisayar okuryazarlığını arttırmak amacıyla özgür yazılım ve GNU/Linux konularında ulusal ve uluslarararası düzeyde uzman isimlere ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin özgür yazılım ve açık kaynak konularında daha fazla biliçlenmesinin ve üretime geçmesinin amaçlandığı etkinlikte, geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye’de özgür yazılım ve bilişim teknolojileri alanlarında yaşanan önemli gelişmeler tartışılacak.

Bu yılın konukları arasında Javascript Programlama Dili’nin yaşayan en önemli otoritelerinden Douglas Crockford [1], Google Chrome web tarayıcısı program yöneticisi Jonathan Conradt [2] bulunuyor.

Etkinlik her yıl olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
http://senlik.linux.org.tr
http://open.bilgi.edu.tr/freedays
Tel: 212 311 51 88

* * *

[1] Douglas Crockford, Javascript programla dilinin yaşayan en önemli otoritelerindendir. JavaScript: The Good Parts kitabının yazarıdır.
ECMAScript standardını yöneten ECMA TC39 komitesinin üyesidir. Veri değiş tokuş standardı olan JSON’un mucididir.

[2] Jonathan Conradt, Google Chrome Web Tarayıcısı program yöneticilerindendir. Çalışma alanları arasında açık kaynaklı WebKit entegrasyonu ve eklentiler, yine açık kaynaklı V8 Javascript motoru, eklentiler bulunmaktadır. Google’dan önce Microsoft’ta, Microsoft’un MediaCenter IPTV ürünü için gömülü XHTML tarayıcı program yöneticiliği yaptı. Microsoft’tan önce de Gallup Organizasyonu’nun web tabanlı anket ve analiz sistemini oluşturdu.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  En popüler parola yönetici yazılımları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir