Shadow

En popüler oyuncu monitörü seçenekleri

Oyun oynamak için konsol değil de bilgisayar tercih ediyorsanız, ihtiyacınız olan ilk araçlardan biri iyi bir monitördür. Bu yazıda en popüler oyuncu monitörü seçeneklerine yakından bakıyoruz.

oyuncu monitörü

MELİH BAYRAM DEDE

Bilgisayarda oyun oynamayı tercih edenler için en önemli donanımların başında oyuncu monitörü yer alır. Oyunlarda iyi sonuçlar veren ve bunu da uygun maliyetle gerçekleştiren ürün bulmak ise sıkı bir araştırma yapmayı gerektirir. Oyuncu monitörü seçerken öncelikle ekran boyutuna karar vermemiz gerekiyor. Bugün 24 inç boyutunda monitörler standart hale gelmiş durumda.

Bunun dışında 24 inçten küçük ya da daha büyük ekran tercih etmek de mümkün. Ancak verilere baktığımda en çok tercih edilen ekran boyutunun 24 inç olduğunu görüyorum. Özellikle rekabetçi oyunlarda tek bakışta ekranın tümüne hakim olmak için yine 24 inç boyutundaki ekranlar tercih ediliyor.

Mümkünse mağazada görün

Satın alacağınız monitörün ekran boyutuna karar vermek için mümkünse bir MediaMarkt mağazasına giderek ürünleri yerinde görmeniz faydalı olacaktır. 24 ya da 27 inç büyüklüğündeki ekranların pratikte neye karşılık geldiğini ancak görerek anlayabilirsiniz.

Oyunu daha kapsayıcı görmek ve kendisini oyunun içinde hissetmek isteyenler içinse kavisli monitör modelleri uygun seçenek. Kavisli ekranlar tercih edildiğinde ekran boyutunun yükseldiğini görüyorum. Bu kategoride ise 32 inç ekranlara varan seçenekler karşımıza çıkıyor.

Yenileme hızı ve tepki süresi önemli

Oyuncu monitörlerinde ekran tipi, çözünürlük, yenileme hızı ve tepki süresi gibi özellikler önemli. Bu özelliklere göre de fiyat seviyeleri doğal olarak farklılık gösteriyor. Bütçenize uygun seçeneği bulmak içinse bu teknik detaylara bakarak karar verebilirsiniz.

MediaMarkt internet mağazasında çok farklı oyuncu monitörü seçenekleri yer almakta. Bu yazıda en çok talep gören oyuncu monitörlerinden seçtiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Hızlı karar vermek isteyenler için bu alışveriş listesi faydalı olabilir. Hazırsanız hemen başlayalım:

ASUS VP248H 24″ oyuncu monitörü

Oyun monitörü kategorisine baktığımda MediaMarkt internet mağazasında en çok tercih edilen ürünün ASUS firmasının VP248H modeli olduğunu görüyorum. 24 inç boyutunda TN panele sahip olan bu monitör, 1920×1080 çözünürlük, 1 milisaniye tepki süresi ve 75Hz yenileme hızıyla gerekli teknolojik özellikleri bünyesinde barındırıyor. Analog+HDMI bağlantı seçeneklerini destekleyen üründe daha akıcı oyun deneyimi sağlayan AMD FreeSync teknolojisi de mevcut.

İlginizi çekebilir:  I Can Football ile 11'e 11 maç keyfi internette

LG 27GL850-B 27″ oyuncu monitörü

Listemin ikinci sırasında ise LG firmasının 27GL850-B model oyuncu monitörü var. 27″ büyüklüğünde Nano IPS panele sahip olan bu ürün, 2560×1440 piksel çözünürlük, 1 milisaniye tepki süresi, 144Hz yenileme hızıyla gayet iyi seviyede. Daha iyi görüntüler sunan HDR10 desteğiyle gelen ürün aynı zamanda NVIDIA G-SYNC ve Adaptive-Sync (FreeSync) uyumlu. LG 27GL850-B model oyuncu monitöründe iki adet HDMI, bir adet de DisplayPort bağlantı yuvası bulunmakta.

SAMSUNG CRG50 24″ oyuncu monitörü

En çok talep gören oyun monitörü seçenekleri arasında SAMSUNG cephesinden de CRG50 model ürünü görüyoruz. 24 inç ekranda 1920×1080 piksek çözünürlük sunan, 4 milisaniye tepki süresi, 144Hz yenileme hızı ile gelen bu ürün, kavisli bir yapıya sahip. İki adet HDMI, bir adet de DisplayPort girişine sahip olan SAMSUNG CRG50 model oyuncu monitörü, AMD tarafından geliştirilen FreeSync desteğiyle de oyunlarda daha kusursuz görüntüler sunmaya aday.

AOC C24G1 24″ oyuncu monitörü

MediaMarkt internet mağazasından sizin için önereceğim son oyuncu monitörü ise AOC firmasının C24G1 modeli. 24 inç ekranlı bu ürün, 1920×1080 piksel çözünürlük, 1 milisaniye tepki süresi, 144Hz yenileme hızıyla geliyor. Kavisli ekrana sahip olan ürün, tercihini kavisli ekranlardan yana kullanan oyunseverler için iyi seçeneklerden biri. AOC C24G1 oyun monitörü bir adet VGA iki adet de HDMI bağlantı yuvasına sahip. AOC’nin bu ürünü de AMD FreeSync destekli ve bu sayede oyunlarda akıcı deneyim sunuyor.

Bana Yalan Söylediler [İnternet ve Gerçek Yüzümüz] ? Seth Stephens-Davidowitz

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Yeni videolardan haberdar olmak için Telegram kanalıma da abone olabilirsiniz: https://t.me/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir