İçindekiler
Turkcell Global Bilgi’nin 2008’de kurduğu Diyarbakır Çağrı Merkezi 10. yılını kutladı. Çalışanlarının yüzde 65’inin kadın olduğu merkezden müşterilere Türkçe ve Kürtçe dahil 7 dilde destek veriliyor. Merkez, Diyarbakır’da istihdama büyük katkı sağlıyor.
MELİH BAYRAM DEDE
Türkiye’nin en güçlü müşteri hizmetleri ağına sahip olan Turkcell’in 2008 yılında Diyarbakır’da kurduğu çağrı merkezi 10. yılını kutladı. Hem bölge hem de şehir ekonomisine önemli kazanımlar sağlayan Turkcell, 10 yılda 5.500 kişiye istihdam sağlayarak yaklaşık 20 bin kişinin hayatına dokundu.
Diyarbakır’ın en büyük işvereni
Diyarbakır’ın en büyük işvereni olan Turkcell Global Bilgi Diyarbakır Çağrı Merkezi, önümüzdeki aylarda işe başlayacak 300 kişilik yeni istihdam ile 1.500 müşteri temsilcisinin görev yaptığı bir merkez haline gelecek.
Dijital servislerle yöntem değişti
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Dijital operatör Turkcell olarak milyonlarca kullanıcıya ulaşan dijital servislerimiz ile bugün müşterilerimiz ile kurduğumuz iletişim günlük yaklaşık 4 saate ulaşmış durumda. Amacımız bir günün 1440 dakikasında müşterilerimizin kullanacakları dijital servisleri sunmak. Bu durum müşterilerimizin bizlerle iletişime geçme yöntemlerini ve amaçlarını da değiştiriyor” dedi.
Kent ekonomisine 450 milyon TL’lik katkı
Merkez, kurulduğu günden bu yana Diyarbakır ekonomisine 450 milyon TL’lik katkı sağladı. Çalışanların yüzde 65’i kadın. Türkçe dışında Kürtçe ve Arapça da dahil 7 dilde müşterilerine hizmet veren Turkcell Global Bilgi, müşteri memnuniyetinde 19 yıllık tecrübesinin yanında teknolojik yenilikleri yakından takip ederek, müşterilerine çözümler sunuyor.
Çağrıların 12’si BiP’ten
Değişen müşteri alışkanlıkları ile birlikte Turkcell Global Bilgi’nin de kendisini yenilediğini vurgulayan Kaan Terzioğlu, “Müşterilerimiz artık yeni nesil iletişim araçlarını kullanarak bize ulaşmak istiyor. Akıllı telefon ve veri kullanımı arttıkça dijital kanallar üzerinden bize ulaşan müşteri sayısı da artıyor. Turkcell Global Bilgi’nin çağrılarının yüzde 78’si telefon aramalarından oluşuyor ve bu oran düşüyor. Çağrıların yüzde 12’sini BiP’ten karşılıyoruz ve bu oran her geçen gün artıyor. Yine çağrılarda yüzde 10’luk bir oran ise web sitesi üzerindeki webchat platformundan karşılanıyor” dedi.
(12 Mayıs 2018 tarihinde Yeni Şafak’ta yayınlanmıştır.)