Shadow

Beyaz Saray’ın teknoloji danışmanı geliyor

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen “Ulusal Bilişim Kurultayı” bu yıl “Sosyal Dönüşüm” temasıyla 27. kez gerçekleştirilecek.

“22-25 Eylül 2010 tarihleri arasında Ankara Grand Rixos Otel’de yapılacak olan Bilişim 2010, Cumhurbaşkanı himayesinde, Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknojileri ve İletişim Kurumu (BTK) desteğiyle hayat buluyor.

Konusunda uzman pekçok yerli ve yabancı konuşmacı, bilişim teknolojilerinin sosyal yaşamda yarattığı değişimleri tüm yönleriyle ele alacak. Bilişim Teknolojilerinin basında, eğitimde, sanatta, sporda ve diğer alanlarda sağladığı gelişim ve buna bağlı değişimlerin toplum üzerindeki etkileri tüm yönleriyle tartışılacak.

Suat Özçelebi, Said Nurhan, Dr. Jean Burgess ve Prof. Dr. John Hartley gibi ülkemizden ve yurtdışından pekçok konuşmacının yer alacağı etkinlikte, 4 gün boyunca pekçok oturum panel ve sunum gerçekleştirilecek.

Etkinlikte Beyaz Saray’ın Bilim ve Teknoloji Politikaları uzman danışmanı Prof. Peter L. Levin, Beyaz Saray tarafından başlatılan Açık Devlet (Open Government Inititative at White House) http://www.whitehouse.gov/open inisiyatifi hakkında bilgi verecek.

Bir diğer önemli etkinlik ise ‘FQ’ya Karşı’ başlıklı oturum. F klavye ve Q klavye kullanımı konusunda Türkiye’de 1990’lardan beri yaşanan sürecin ve F klavye kullanımı için farkındalık yaratma ve kullanımı teşvik için alınacak tedbirlerin ele alınacağı oturuma, Türkiye Bilişim Derneği’nden Serdar Bilecen, Intersteno Türk’ten İhsan Yener ve Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Reha Denemeç katılacak.

Etkinlik kapsamında 23 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşecek önemli bir panel ise, Yeni Medyada Nefret Söylemi başlığı altında gerçekleştirilecek. Oturum Prof. Dr. Mutlu Binark tarafından yönetilecek. Bu panelde, yeni medya ortamında üretilen ve dolaşıma sokulan nefret söyleminin, geleneksel medyadakinden temel farkları ele alınacak. Konunun, yeni medyanın sunduğu risk ve olanaklar çerçevesinde çeşitli örneklerle açıklanacağı panelde, internet’teki çeşitli uygulamalarda hızlı bir biçimde dolaşıma sokulan nefret söylemi ile ilgili olarak alınabilecek önlemler tartışılacak.

BİLİŞİM 2010 dijital okur-yazarlık kavramını tartışmaya açıyor. 2.günün önemli konuşmacılarından biri de son yıllarda kültür bilimi (culture science) tartışmalarına damgasını vuran Prof. Dr. John Hartley. John Hartley, medya çalışmaları alanında en önemli başvuru kaynakları arasında yer alan ve farklı dillere çevrilmiş 20 kitabın ve çok sayıda akademik yayının da sahibi.

Bilişim’in gelenekselleşen etkinliklerinden biri olan Özürlüler ve Bilişim Oturumu’nun bu yılki konu başlığı Sanat Dünyasında Özürlülük ve Bilişim. Kenan İmirzalıoğlu, İpek Bilgen, İlksen Başarır ve Lale Mansur gibi sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan oturumu TV8 Ankara temsilcisi Erkan Tan yönetecek.

Yurtdışından bir diğer önemli konuşmacı Türkiye’deki yasaklı sosyal paylaşım sitelerinin başında gelen YouTube hakkındaki akademik inceleme kitabının, Joshua Green ile ortak yazarı Dr. Jean Burgess. Dr.Burgess YouTube’un son beş yıldaki ilginç serüvenini anlatacak.

TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışmasının 17.si Bilişim 2010 kapsamında yapılacak. Teknolojiyle buluşan yaratıcı ve özgün eserler juri ve konuklar önünde sunulacak. Attila Özdemiroğlu’nun başkanlığında Garo Mafyan, İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Sedat Ergin, Şeref Oğuz, Sinan Akçıl, Mehmet Okonşar ve Emrehan Halıcı gibi müzik ve teknoloji dünyasının duayenlerinden oluşan seçici jüri üyeleri, bu yıl da heyecan ve titizlikle yepyeni eserleri değerlendirmek için biraraya geliyor.

Etkinlik kapsamındaki tüm programlara; kurultay, kongre, seminerler, çalışma grupları, sunumlar gibi etkinliklere önceden kayıt yaptırarak katılım ücretsiz olacaktır. Etkinliklere www.tbd.org.tr adresinden kayıt yaptırılabiliyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiyi şu adreste bulabilirsiniz: http://www.bilisim.org.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir