Dünya genelinde 302 milyon aktif kullanıcısı bulunan Twitter, 140 karakter kısıtlamasını direkt mesajlaşma bölümünde kaldırma kararı aldı. Yeni uygulama 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. Şirketin bu kararında, kullanıcıların mesajlaşma için WhatsApp ve benzeri uygulamalara yöneliminin etkili olduğu belirtiliyor
Twitter, temel özelliklerinden biri olan 140 karakter sınırını kullanıcıların özel mesajlaşma için kullandığı direkt mesaj (DM) bölümünde kaldırma kararı aldı. Şirket bu değişikliğin 1 Temmuz itibariyle sisteme entegre edileceğini duyurdu. Twitter kullanıcıları için 140 karakter sınırının direkt mesajlarda kaldırılması önemli bir gelişme olsa da, kullanıcılar ‘tweet’lerde de bu sınırın kaldırılmasını talep ediyor. Kesin olmasa da Twitter’ın bu konuda da esneklik gösterebileceği yorumları yapılıyor.
GÖZÜ WHATSAPP’IN TAHTINDA MI?
Twitter’ın 140 karakter sınırını kaldırma kararında, mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve benzeri uygulamaların başarısının yattığı yorumları yapılıyor. Kısa mesajın (SMS) yerini alan ve karakter sınırlaması bulunmayan bu uygulamalar, kısa sürede büyük kullanıcı kitlelerine ulaşarak iletişimde yeni bir çığır açmış durumda. Twitter’ın yeni bir uygulama yapmak yerine DM bölümünü mesajlaşma için daha işler hale getirme kararı dikkat çekici bulunuyor.
FACEBOOK 16 MİLYAR DOLARA SATIN ALDI
Facebook’un sesli ve videolu görüşme imkanı da sunan sohbet uygulamasının yaygınlığı da göz önüne alındığında Twitter’ın endişeleri daha iyi anlaşılabilir. Facebook 2012’de WhatsApp?ı 16 milyar dolara satın alarak mesajlaşma pazarına değer verdiğini göstermişti. 2009 yılında kurulan Twitter, özellikle medyada yaygın kullanım alanı yakalayarak 302 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.
Twitter’da yeni dönem
Twitter CEO’su Dick Costolo şirket hisselerinin değer kaybı yaşaması üzerine görevinden istifa etti. Merkezi San Francisco’da bulunan şirketten yapılan açıklamaya göre, Costolo’nun görevini 1 Temmuz itibarı ile geçici olarak Jack Dorsey devralacak. Costolo’nun yönetim kurulu üyeliği sürecek. Açıklamanın ardından şirketin hisseleri borsada yüzde 8 değer kazandı. Twitter borsaya açıldığı 2013 yılı sonbaharından bu yana kullanıcı sayısını planladığı kadar arttıramamıştı.
302 MİLYON FAAL KULLANICISI VAR
Dorsey ve Costolo bir basın toplantısı düzenleyerek şirketin, genel çizgilerine bağlı kalacağını söyledi. Bir strateji değişikliğine ihtiyaç olmadığını belirten Dorsey, CEO’luk görevini uzun süre devam ettirmeyi düşünmediğini belirtti. Twitter, ocak-mart ayları arasında 162,4 milyon dolar kayıp yaşadı. Aynı dönemde şirketin cirosu beklenen hedefe ulaşamayarak 436 milyon dolarda kalmıştı. Sosyal medya ağı Twitter’ın tüm dünyada 302 milyon faal kullanıcısı bulunuyor.
NİSANDA DÜŞÜŞ YAŞAMIŞTI
Nisanda Twitter’ın kazanç raporunun sızdırılmasının ardından, hisselerde büyük düşüş yaşanmıştı. Dorsey, 2007-2008 arasında da CEO olarak görev yapmıştı.